Öğrencilerden sağlık taraması

Sinop Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü 4. sınıf öğrencileri, Bektaşağa köyüne ve köy okuluna giderek, ücretsiz sağlık taraması gerçekleştirdi.

Öğrencilerden sağlık taraması
07 Mart 2014 Cuma 14:59 tarihinde eklendi, 6.602 kez okundu.

Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü öğrencileri, 'Halk sağlığı' dersi kapsamında Sinop merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulanan Bektaşağa köyüne giderek, buradaki vatandaşları ücretsiz sağlık taramasından geçirdi. Hemşire adayları, ders sorumlusu Öğretim Görevlisi Gül Sultan Özeren öncülüğünde haftanın iki günü düzenli olarak sahaya iniyor. Bu haftaki uygulamada hemşireler ilk olarak Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki öğrencileri ziyaret etti. Burada bütün sınıfları tek tek dolaşan hemşire adayları, öğrencilerin tansiyonunu ölçtü ve nabız atışlarını kontrolden geçirdi. Daha sonra 55 hemşire adayı gruplara ayrılarak köydeki vatandaşları ücretsiz muayene etmek üzere evlere misafir oldu.

Nihat- Emriye Yalçın çiftinin evine konuk olan bazı Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, yaşlı çift tarafından samimi bir şekilde karşılandı. İlk olarak çiftin sağlık konusundaki sorunlarını dinleyen hemşire adayları, muayeneye başlayarak yapmaları gerekenler konusunda önerilerde bulundu. 87 yaşındaki Nihat Yalçın uygulamadan çok memnun olduğunu belirterek, “Hemşire okulundan haftada bir hemşireler gelip bizi ziyaret ediyorlar. Allah onlardan razı olsun. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.” dedi. Muayene sonrası 87 yaşındaki Nihat Yalçın hemşirelere el mızıkası çaldı. Müziğe eşlik eden 82 yaşındaki eşi Emriye Yalçın da Gürcülere özgü kısa bir oyun sergiledi.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Sarıboğa, "Bu uygulamayı okul olarak her yıl yapıyoruz. Öğrencilerimiz hem sosyal sorumluluklarını yerine getirmiş oluyor hem de halkımıza hizmet etmiş oluyorlar. Öğrencilerimiz ve hocalarımız bunu gönüllü yapmaktadır. Ben de üniversitemiz ve okulumuz adına teşekkür ediyorum." diye konuştu. 


CİHAN