Online İç Giyim Alışverişlerine İlgi Giderek Artıyor

Tüm dünya daha önce karşılaşmadığı bir durumla karşı karşıya. Pandemi ilan edilmesinden sonra ülkemiz dahil bütün ülkeler sosyal mesafe kuralları ve bir çok yeni düzenleme getirdi. Bu düzenlemeler sonrasında hayatlarımız yeni bir döneme girdi ve değişen alışkanlıklarımız arasında da en başta yer alan alışveriş alışkanlığımız oldu.

Online İç Giyim Alışverişlerine İlgi Giderek Artıyor
29 Mayıs 2020 Cuma 20:36 tarihinde eklendi.

Tüm dünya daha önce karşılaşmadığı bir durumla karşı karşıya. Pandemi ilan edilmesinden sonra ülkemiz dahil bütün ülkeler sosyal mesafe kuralları ve bir çok yeni düzenleme getirdi. Bu düzenlemeler sonrasında hayatlarımız yeni bir döneme girdi ve değişen alışkanlıklarımız arasında da en başta yer alan alışveriş alışkanlığımız oldu.
 

E-ticaret yada bilinen adıyla sanal mağazacılık, ülkemizde çok uzun yıllardır var olan bir sistem. Büyük zincir marketlerin dijital kanallarda da yer almasıyla büyüyen bu ekosistem, pandemi sonrasında ise tavan yaparak günümüzün alışveriş alışkanlıklarını epey değiştirdi. Artık insanlar gıda, elektronik eşya, hırdavat, giyim derken son zamanlarda da online iç giyim alışverişi konusunda büyük bir talep göstermekte. Bu konuda görüşlerine başvuracağımız kişi online iç giyim sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Camasircimshop.com sitesi yetkilisi Özgür Güder olacak…
 

Özgür Bey online iç giyim alışverişlerine artan ilgi hakkında ne düşünüyorsunuz?
 

Koronavirüs sonrasında genel olarak e-ticaret sektöründe büyük bir artış yaşandı, bu ilgiden haliyle iç giyim sektörü de olumlu etkilendi. Uzun yıllardır hem fiziksel mağazacılık hem de online kanallar üzerinden satış yapmaktayız. Pandemi sonrasında sosyal mesafe ve temas kuralları nedeniyle bir çok mağaza müşterimiz bizlerden alışveriş etmeyi sürdürdü lakin bu sefer online kanallar üzerinden.
 

Bir çok kişiyle konuşmaktayız, müşterilerimiz arasında hayatında ilk defa online alışveriş yapanlar olduğunu görüyoruz. Ve bu kişilerin de hemen hepsi pandemi sonrasında temassız alışveriş yapmak istedikleri için bu yola başvurmuş kişiler. Önceleri biraz korku ve tedirginlik yaşasalar da ilk sipariş sonrasında kazandıkları güven ve alışveriş memnuniyeti, ilerleyen günlerde yeni sipariş verme olarak geri dönmekte.
 

Peki online iç giyim alışverişlerinin tercih edilme nedenleri nelerdir?
 

İç giyim alışverişleri tüm aile fertlerini yada bireysel olarak herkesi ilgilendiren bir konu. Nasıl ki gıda gibi zorunlu ihtiyaçlarımız var ise iç giyim alışverişleri de zorunlu giyim ürünleri arasında yer almaktadır. En basitinden çekirdek bir aile düşünelim, anne, baba ve iki çocuktan oluşan bir aile için, atlet, fanila, sütyen, külot, çorap, boxer, tayt, pijama gibi bir çok iç giyim ürünü gerekmekte. Bu tarz giyim ürünleri aynı zamanda hijyen ürünleri olarak ta geçtiği için, günlük değiştirilmesi hem temizlik hem de kişilerin özgüveni açısından son derece önemli bir giyim ürünüdür. Örnek verdiğimiz bir aile kendisi için bir haftalık bir iç giyim alışverişi yapmaya niyetlendiğinde adet bazında oldukça fazla sayıda ürün alması gerekmekte. Bu konuda hem fiyatlar hem de ürün çeşitliliği açısından online alışveriş siteleri müşterilerin ihtiyaçları konusunda hem pratiklik hem de zamandan tasarruf sağlamakta, bu da tercih edilmesini kolaylaştırmakta.
 

Online alışverişlerde en çok tercih edilen ürünler hangileri?
 

Online iç giyim alışverişlerinde nedense sadece kadınlar alışveriş yapıyor diye bir algı oluşmakta ama sattığımız ürünlere baktığımızda erkeklerinde alışveriş rakamları hiç te azımsanmayacak düzeyde. Ama adet bazında kendi istatistiklerimize baktığımızda en çok satılan ürünler arasında sütyen külot takımları, fantazi iç giyim modelleri, erkek boxer, çorap ve atlet olmakta.
 

 

En sık karşılaştığınız sorunlar neler olmakta?
 

Aslında bizim karşılaştığımız değil de müşterilerimizin karşılaştığı sorunlar desek daha doğru olacak. Çamaşırcımshop olarak her daim müşteri memnuniyeti odaklı çalıştığımız için biz problem olarak değil müşterimizin memnuniyeti için yapmamız gereken vazife olarak görüyoruz. Ama müşterilerimiz için en sık gördüğümüz problem sütyen bedeni ölçüsünde hata yapıyor olmalarıdır. Bu yüzden web sitemizde sütyen bedeni hesaplama konusunda güzel bir yazı hazırladık ve bu yazıya göre sütyen bedenlerini doğru bir şekilde ölçerek sorun yaşamalarının önüne geçmeyi hedefliyoruz.
 

Özgür Bey bizlere vermiş olduğunuz bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederiz. Sektörün nabzını tuttuğumuz bir başka yazıda görüşmek dileğiyle…