Online Otobüs Bileti Sektörü Atağa Geçti

Temelleri 2011 yılında atılan online otobüs bileti sektörü 9. yılını geride bırakıyor.

Online Otobüs Bileti Sektörü Atağa Geçti
21 Ocak 2020 Salı 19:01 tarihinde eklendi, 1.202 kez okundu.

Temelleri 2011 yılında atılan online otobüs bileti sektörü 9. yılını geride bırakıyor. 
 

Yıllık 200 milyondan fazla otobüs biletinin satıldığı şehirlerarası otobüs seyahati sektörü halen yurt içi uçak seyahati sektöründen bilet adedi olarak daha fazla bir hacim yaratmaya devam etmekte. 2000’li yılların başında sektöre katılan yeni havayolu firmaları ile başlayan ucuz uçak bileti fursayı ile atağa geçen havayolu ulaşımının kısa süre içinde otobüs yolculuğunun yerini alacağı bekleniyordu. Ancak aradan geçen yaklaşık 20 yıl sonunda otobüs firmalarının tüm güçlüklere rağmen ayakta kalma konusunda gösterdikleri dirayetli çalışmalarla otobüs yolculuğu sektörü, ulaşımda Türkiye’nin ana omurgası olmaya devam ediyor.
 

Son 9 yılda otobüs bileti sektörünün online alanda yaşadığı değişim ve gelişimin de bu başarı da katkısı olduğu su götürmez bir gerçek. Sektöre profesyonel bir yaklaşımla giren online otobüs bileti satış siteleri, otobüs firmalarının uçak sektörü ile yaşadıkları rekabette ön safta yer aldılar ve sağladıkları hızlı, kolay ve güvenilir otobüs bilet satış hizmeti ile sektöre pazarlama ve maliyet avantajı kazandırdılar. Buna rağmen tüm otobüs bileti satışlarının henüz sadece %30-40’lık kısmının online tarafta olması sektörün daha gideceği uzun bir yolun olduğunu gösteriyor.  Online tarafta gerçekleşecek bu artışın çok büyük oranda karşılaştırmalı online otobüs bileti satış portallarından kaynaklanacağı aşikar görünüyor. Zira kullanıcılar belirli bir otobüs firmasının online satış sitesine girmekten ziyade daha fazla sayıdaki firmanın yer aldığı bu platformları kullanmayı böylece tercihlerine yönelik bileti seçmebilmeyi sevmiş görünüyorlar.
 

Doğrusu siz de sektöre can veren bu tüketici dostu deneyime ortak olmak isterseniz, bu bağlantımıza tıklayarak bir sonraki otobüs biletinizi bu hizmeti veren en eski ve güvenilir firmalardan birisi ile yapabilirsiniz.