OSGB Firmaları ve Sunduğu Hizmetler

Günümüzde internette, televizyonda ve yazılı basında OSGB firmaları sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği alanında getirilen yönetmeliklerin artması ve yaptırımların katılaşması ile birlikte artık her alanda karşımıza çıkan OSGB firmaları bu alanda atılan en önemli adımlardan birisidir.

OSGB Firmaları ve Sunduğu Hizmetler
20 Ağustos 2019 Salı 15:57 tarihinde eklendi.

Günümüzde internette, televizyonda ve yazılı basında OSGB firmaları sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği alanında getirilen yönetmeliklerin artması ve yaptırımların katılaşması ile birlikte artık her alanda karşımıza çıkan OSGB firmaları bu alanda atılan en önemli adımlardan birisidir. Peki nedir bu OSGB firmaları? Osgb Nedir sorusu 29.12.2012 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayımladığı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ ise cevap buldu. Ortak Sağlık Güvenlik Birimi teriminin kısaltılmış hali olan OSGB en kısa tanımıyla çalışma sahalarında iş sağlığı güvenliği faaliyetlerinde hizmet sunabilen gerekli donanım ve personele sahip 6102 Türk Ticaret Kanununa tabii olan Şirketlerdir. OSGB şirketleri bünyelerinde en az 1 tane İş güvenliği uzmanı, en az 1 tane işyeri hekimi ve en az 1 tane Diğer Sağlık Personeli İstihdam etmek zorundadır. Ayrıca bu çalışanlar tam zamanlı çalışmalıdır. Belirli odalara bölünmüş yerlerde kurulan osgb şirketleri, muayene odası, ilkyardım ve acil müdahale odası, iş güvenliği uzmanı odası, bekleme yeri ve arşiv bölümü bulundurmak zorundadır.
 

OSGB ve Mobil Sağlık Hizmetleri
 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi OSGB firmalarının hayatımıza girmeye başlaması ie birlikte Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ve hizmetleri hakkında giderek bilgi sahibi olmaya başladık. İşte Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinin verdiği hizmetlerden birisi de mobil sağlık hizmetidir. Peki nedir bu mobil sağlık hizmeti? Mobil sağlık hizmeti iş güvenliği ve sağlığı alanında yapılan gelişmelerin teknoloji ile buluşturulması olarak görülebilir. Tanım olarak; İşyerlerinin çalışanlarına meslek hastalığı ile ilgili belirli periyotlar da yaptırmaları gereken tıbbi tahlil ve tetkikleri kendi çalıştıkları yerde yapmalarına olanak sağlayan mobilize edilmiş bir sağlık hizmetidir. Çalışanların sağlık muayenelerinin ve taramalarının yapılması 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmelikler uyarınca yasal bir yükümlülük halini almıştır. Tüm çalışanların hastaneye gönderilemeyeceği durumlarda Mobil Sağlık Aracı ile işyerlerine gelen hekimlerle sağlık taramalarının yapılması sağlanır. Gezici İSG Hizmetleri işverenler için zamandan ve paradan kazanç sağlamaktadır. Yani bu sayede iş aksamları, izinler ve uzun süren işlemlerinin önüne geçilerek tüm kontroller kısa sürede hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiş olacak. Mobil sağlık hizmetleri konusunda daha detaylı bilgiye ise https://www.yontemakademi.com.tr/mobil-saglik-hizmetleri adlı Yöntem Akademi internet adresinden ulaşabilirsiniz.
 

Yöntem Akademi Kalitesi ile İş Sağlığı ve Güvenliğine Dair Her Şey Tek Adreste
 

Yöntem Akademi 25.07.2013 tarihinde, Yöntem Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ise 11.02.2014 tarihinde kurulmuş olup T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. İş sağlığı ve güvenliği alanında 2014 yılından beri hizmet veren Yöntem Akademi bu alanda başvurabileceğiniz sayılı profesyonel ve alanında uzman firmaların başında geliyor. Siz de başta mobil sağlık hizmetleri olmak üzere tüm iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için hemen buraya tıklayabilirsiniz.