Oyun bilgisayarı nasıl seçilir?

Oyun dünyasının büyük bir hızla ilerlemesiyle birlikte bu alanla yakından ilgilenen bilgisayar üreticileri de üzerlerine düşeni yaparak oyun oynarken kasılmayacak ve oyunun yarıda kesilmesine neden olmayacak bilgisayarlar üretmeye başladılar.

Oyun bilgisayarı nasıl seçilir?
11 Ekim 2019 Cuma 07:56 tarihinde eklendi, 3.303 kez okundu.

Oyun dünyasının büyük bir hızla ilerlemesiyle birlikte bu alanla yakından ilgilenen bilgisayar üreticileri de üzerlerine düşeni yaparak oyun oynarken kasılmayacak ve oyunun yarıda kesilmesine neden olmayacak bilgisayarlar üretmeye başladılar. Teknoloji ve bilgisayar dünyasında ayrı bir yere sahip olan oyun bilgisayarı, kendi başına bir kategori olarak yerini koruyor. Oyun oynamak için kullanılan bilgisayarlar, performans bakımından da tasarım açısından da kullanıcı düzeyinde kullanılan bilgisayarlardan daha farklıdırlar. Bu bilgisayarların en büyük özellikleri ise ekran kartı ve işlemci özellikleridir. Bilgisayarın beyni olarak da kabul edilen işlemci (CPU) yüksek performanslı özelliklere sahip olduğunda oyunda kasılma ve donma gibi problemler meydana gelmez. Tabi ki sadece işlemci özelliğine bağlı kalınarak seçim yapmak doğru değildir, bunun haricinde diğer özellikleri de incelemek ve değerlendirmek gerekir. Genellikle tercih edilen oyun bilgisayarları dizüstü bilgisayarlar oldukları için seçim yaparken hem kolay kullanışlı özelliklere sahip bir bilgisayar olmasına hem de taşınmasında herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağı şekilde tasarlanmış bir bilgisayar olmasına özen göstermek gerekir. Bir de RAM özelliğinin de iyi olması gerekir, çünkü oyun oynarken bilgisayarın kasılmamasına etki eden parçalardan biri de budur. Eskiden harddiskler sadece depolama aygıtı olarak kullanılırdı ve daha çok büyük boyutlu olmasına dikkat edilirdi ancak yeni nesil bilgisayarlarda hız problemini çözmek adına da bu parçaya önem veriliyor ve eski harddiskler yerine SSD harddiskler kullanılıyor. Oyun bilgisayarlarında tercih edilen de yine budur.
 

Marka araştırması yapın
 

Bilgisayar üreticisi markaları sayıca bir hayli fazladır. Bilinen veya bilinmeyen birçok markanın bulunması, oyun dünyasına özellikle yeni giriş yapanların dikkat ederek seçimlerini yapmalarını gerektiriyor. Moonster Notebook, HP, Asus, Lenovo, Casper gibi bilinen markaların yanında bir de adı sanı duyulmamış ama etiketinde veya reklamlarında “oyun bilgisayarı” olarak belirtilen çok sayıda bilgisayar bulunmaktadır. Bu da acemi oyuncuların seçim yaparken daha bir dikkatli hareket etmelerini gerektiriyor. Bir marka hakkında araştırma yapmak için kullanılabilecek en güvenilir liman Youtube kanalları veya bilgisayar donanımı ile ilgilenen bir web sitesini incelemektir. Tabi bir de oyun kadar bilgisayardan da anladığınızı düşünüyorsanız o zaman herhangi bir bilgisayar firmasından modellerin özelliklerini inceleyerek de karar verebilirsiniz. Techmind Bilişim, uzun zamanların deneyimine sahip bir isim olup oyun alanında sunduğu yüksek performanslı bilgisayarları ile oyuncuların ihtiyacını en doğru şekilde karşılamaya devam ediyor. Birçok tanınan ve güçlü referansları bulunan markalara yer verilen oyun bilgisayarı kategorisine göz atarak da daha kolay ve hızlı şekilde bilgisayarınızı seçerek siparişinizi verebilirsiniz.
 

Performans özelliklerini gözden kaçırmayın
 

Çoğu zaman bilgisayar alınırken markasına bakılır ve öyle karar verilir. Her ne kadar bu doğru bir yöntem gibi görünse de söz konusu oyun olduğunda işin rengi biraz daha değişir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi oyun bilgisayarları ile normal kullanım için tercih edilen bilgisayarlar arasında ciddi performans farklılıkları bulunmaktadır. Bu nedenle markaya takılı kalarak seçim yapmak, doğru sonuca ulaşabilmek adına yeterli gelmeyebilir. Bir bilgisayar seçerken özelliklerini ayrıntılı bir şekilde değerlendirmek, oynayacağınız oyunları kaldırıp kaldırmayacağını değerlendirmen önemli oranda işinizi kolaylaştıracaktır. İnternet teknolojisinin gelişmiş bir yapıya sahip olması sayesinde bu beklentilerinizi en kolay şekilde elde edebilir, seçiminizi yaparken daha kolay sonuçlara ulaşabilirsiniz. Oyun bilgisayarı alanında hizmet verdiğimiz firmamızın internet sitesini inceleyerek de daha kolay sonuçlara ulaşarak istediğiniz gibi bir bilgisayar bulabilirsiniz.

https://www.techmindbilisim.com/oyun-bilgisayarlari