Patron

1988 yılında Mersin Merkez’de dünyaya gelmiş olan Ege Erkurt’un takma ismi Patron’dur. Küçük yaşlardan beri rap müziğine olan ilgisi ile bu alana yönelmiştir

Patron
26 Mart 2020 Perşembe 11:53 tarihinde eklendi, 19.441 kez okundu.

1988 yılında Mersin Merkez’de dünyaya gelmiş olan Ege Erkurt’un takma ismi Patron’dur. Küçük yaşlardan beri rap müziğine olan ilgisi ile bu alana yönelmiştir. 1999 yılında ise Ege & Rota ikilisi olarak çalışmalar yapan sanatçı aynı sene Necropol isimli oluşuma katılmıştır. 2000’li yıllarda ise amatör olarak rap şarkılar yazmaya başlamıştır. Sanatçı üniversite öğrenimi için İstanbul’a gelmiş ve bunun ardından 2009 yılı sonrasında internet albümü ve pek çok demo çalışması yapmıştır.

2009 yılında ilk yasal albüm çalışmasını yapan Patron Yeraltından Yeryüzüne Hammer isimi ile çalışmasını piyasaya tanıtmış ve profesyonel kariyerine de bu sayede ilk adımı atmıştır. Profesyonel anlamda çalışmaya başlamadan yani 2009 yılından öncesinde ya da sonrasında pek çok organizasyon, konser, festival ve partide sahne almış ve bu organizasyonların bazılarında solo bazılarında ise ekip olarak performans sergilemiştir.

Patron’un yer almış olduğu organizasyonlar arasında Nokia Super Sound Finali, Disko Kralı ve Uyanık Bar gibi programlar yer alırken aynı zamanda bu televizyon tecrübelerinde canlı performans sergileyebilme imkanına da sahip olmuştur. Şarkı indir

İlk albüm çalışması olan Yeraltından Yeryüzüne adlı çalışmasında promosyon yapılma fırsatı bulunmamış olsa dahi bir kitleyi etkilemeyi başarmış ve beklentileri karşılamıştır. Bu çalışmasının ardından yeni ve kendine özgü parçalar çıkamaya devam eden sanatçı 2010 yılında ise ikinci albüm çalışması olan Professional’i çıkarmıştır. Bu albümü ile Türk Rap müzfiğinde önemli bir yer kazanmayı başarmış ve farklı konseptlerde farklı parçalara da imza atmıştır. İkinci albümü ile dikkatleri üzerine çekmeye başaran şarkıcının ilk albümü Ateş Müzik tarafından üstlenilmiş ve tüm müzik marketlerde yerini almaya başarmıştır. Albümünün tanıtımı niteliğinde olan ilk klip çalışması ise sanatçının kendi ismini taşımakta olan Patron’a yapılmış ve bu parçaya çekilen klibin yönetmenliğini Atıf Ülkü, klip kapağını ise Erman Yılmaz tasarlamıştır. Kapak fotoğrafı ise Kurt tarafından çekilmiş olan backstage fotoğraflar arasında seçilmiştir. Bu albüm çalışmasının ardından ise Professional 2 ve Professional 3 kayda alınmış ve en son çalışmasını ise Hayki & Patron adlı albümü ile yapmıştır. Tamamını indirmek için Mp3 indir öneriyoruz!