Penis Büyütme Ameliyatı Riskleri

Erkekler tarafından talep edilen estetik operasyonlar arasında penis büyütme ameliyatı son yıllarda oldukça fazla ilgi görmektedir.

Penis Büyütme Ameliyatı Riskleri
25 Eylül 2019 Çarşamba 09:14 tarihinde eklendi, 3.710 kez okundu.

Erkekler tarafından talep edilen estetik operasyonlar arasında penis büyütme ameliyatı son yıllarda oldukça fazla ilgi görmektedir. Bu ilginin sebebi penis büyütme veya penis kalınlaştırma uygulamaları için kalıcı ve kesin tek yöntemin cerrahi operasyonlar olduğunun anlaşılmasıdır. İnternet üzerinden yalnızca satış amaçlı gerçekleştirilen alternatif tedavi yöntemi olarak adlandırılan penis büyütme ilaçları ve cihazlarının aslında işe yaramadığı ve kalıcı çözüm sunmadığı açıktır. Bu yüzden penis boyutundan ve kalınlığından memnun olmayan hastalar sonuç almak için penis büyütme ameliyatını tercih etmektedir. Penis büyütme ameliyatının diğer tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi birtakım riskleri bulunmaktadır. Penis büyütme ameliyatı ile ilgili risklerden bahsederken mutlaka şunu vurgulamak gerekir: Penis büyütme ve penis kalınlaştırma ameliyatları penisin cinsel fonksiyonlarına ve çocuk yapma yeteneğine bir zarar vermez. Bu ameliyatlarda her ameliyatta olabilen, kanama, dikiş açılması, enfeksiyon gibi genel ameliyat riskleri vardır. Ancak alanında uzman ehil bir el tarafından yapıldığında riskler en az seviyeye indirilmektedir.
 

  • Anesteziye karşı oluşabilecek risk
     

Penis büyütme veya penis kalınlaştırma ameliyatı genel anestezi  veya spinal anestezi altında yapılan cerrahi uygulamalardır. Anesteziye karşı vücudun alerjik tepki gösterdiği nadir durumlar olabilmektedir. Bu yüzden hastanın ameliyat öncesinde gerekli tetkikleri yerine getirmesinde büyük fayda vardır.
 

  • Enfeksiyon riski
     

Cerrahi operasyonlarda enfeksiyon riskiyle karşılaşılması oldukça normal bir durumdur. Bu durumun önüne geçebilmek için ameliyatın steril ortamlarda gerçekleşmesi şarttır. Ayrıca hastanın ameliyat sonrası kasık bölgesi hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Penis büyütme ve penis kalınlaştırma ameliyatında enfeksiyon riski her ameliyatta olduğu kadardır yani %1 den azdır.
 

  • Dikişlerin açılma riski
     

Penis büyütme ve penis kalınlaştırma ameliyatlarından sonra açılan kesiler kasık bölgesinde dikiş atılarak kapatılmaktadır. Ameliyattan sonra hastanın kasık bölgesini zorlayıcı hareketlerde bulunması dikişlerin açılma riskini arttırmaktadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında kanama görülmesi de olağandır. Hemen doktor kontrolüne gidilerek dikişlerin sağlamlaştırılması sağlanabilmektedir.
 

  • Ağrı, şişlik ve morluk oluşma riski
     

Penis büyütme ameliyatı sonrasında ağrı çok az hissedilir. Ağrılar daha çok yağ alınan yerlerde olur ve basit ağrı kesicilerle kontrol altına alınır. Penis büyütme ve penis kalınlaştırma uygulamaları sonrasında peniste şişlik görülmesi normal karşılanmaktadır. Aynı şekilde morluk oluşumu da penis büyütme ameliyatı sonrası görülebilen geçici bir durumdur. Morluklar kısa bir süre sonra geçmektedir. Şişlikler ilk 15 gün daha belirgin olup, 15 gün sonra çoğu geçmiş olur. Ortalama 1 ay sonra oluşan şişliklerin çok büyük kısmı geçer.

 

Penis Büyütme Ameliyatı Nasıl Başarıyla Tamamlanır?
 

Penis büyütme ameliyatı kesi açılarak yapılan cerrahi bir operasyon olduğu için genel anestezi altında yapılması uygundur. Genel anestezi kontrollü şekilde uygulanması gereken önemli bir ameliyat basamağıdır. Ameliyatın steril bir ortamda ve anestezi uzmanı kontrolünde gerçekleşmesi şarttır. Penis büyütme ameliyatı öncesinde hastanın gerekli tetkikleri eksiksiz şekilde yerine getirmesi oluşabilecek ameliyat risklerini en aza indirgemektedir. Penis büyütme ameliyatı ameliyathane şartlarında yapılmalıdır.
 

Penis büyütme ve penis kalınlaştırma ameliyatı karar vermek için hastanın beklentilerini doğru belirlenmesi çok önemlidir. Ameliyat öncesinde hastaların gerçekçi beklentilere sahip olması gerekir. Gerçekçi beklentilere sahip olmayan hastalarda mevcut durumun değiştirilmesi uygun olmadığından estetik görünüm açısından tatmin sağlamak mümkün değildir.
 

Özetle bilinçli hasta, alanında deneyim kazanmış uzman doktor ve uygun ameliyat koşulları penis büyütme ameliyatının başarıyla tamamlanması için gerekli faktörlerdir.
 

Penis büyütme ameliyatı ile ilgili daha fazla bilgi için ilgili bağlantıya gidin; https://www.penisbuyutme.net/penis-buyutme-ameliyati/