Peşinatsız Konut Kredisi Nasıl Alınabilir?

Bankaların konut için kredi peşinat oranları \%10’a düşürüldü. Peki hiç peşinatı olmayan tüketici kredisi alabiliyor mu? Bankalardan peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Peşinatsız Konut Kredisi Nasıl Alınabilir?
07 Nisan 2020 Salı 09:21 tarihinde eklendi.
Coronavirus salgına karşı alınan tedbirler kapsamında bankaların konut kredisi peşinat oranı %10’a düşürüldü. Tüm bankalardan konut değerinin %90’ına kadar kredi kullanılabiliyor. 
 
 
Aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalara tüketicinin kredi taleplerinin karşılanması yönünde uygulamalar getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bankalara sağladığı likidite ile finansman sorunları giderilen bankaların kredi şartlarını kolaylaştırması ve kredi musluklarını açık tutması amaçlandı. 
 
 
Konut kredisinde yaşanan destek ve teşviklerin ardından konut almak istediği halde %10’a indirilen peşinat tutarını karşılayamayan tüketiciler için de bankalar çözümler üretiyor. Birçok banka konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerine peşinatları olmaması durumunda peşinat bedeli kadar ihtiyaç kredisi kullandırıyor.
 
 
Salgın sonrasında artan taleple konut fiyatlarının yükseleceğini ve şu dönemde konut almanın karlı olacağını belirten sektör uzmanlarına kulak veren tüketici birikimi olmaması durumunda da konut kredisi alabilecek. 
 
 
Garanti BBVA, QNB Finansbank, HSBC, Yapı Kredi Bankası ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) peşinatsız konut kredisi ürünleri dahilinde konutun tamamına kredi kullandırıyor. 
 
 
KrediPazari.com’un araştırmalarına göre konut değerinin tamamına kredi kullandıran bankaların faiz oranları şu şekilde;
 
 
Yapı Kredi Bankası 
 
 
Yapı Kredi Bankası ilgili kredi ürünü kapsamında aylık %0.99 faiz oranı ile peşinatsız konut kredisi kullandırıyor. 
 
 
Garanti BBVA
 
 
Garanti BBVA’da 10 yıl vadeye kadar %1.03, 20 yıl vadeye kadar ise %1.23 faiz oranı ile konut değerinin tamamına kadar kredi sunuyor. 
 
 
TEB
 
 
TEB 5 yıl vadeye dek %0.99, 10 yıl vadeye kadar da %1.08 faiz oranı ile müşterilerine peşinatsız konut kredisi kullandırıyor.
 
 
QNB Finansbank 
 
 
QNB Finansbank %100 konut kredisi ürünü dahilinde tüketicilere 5 yıl vadeye kadar %1,09 10 yıl vadeye kadar %1,08 ve 15 yıl vadeye kadar ise %1.28 faiz oranı ile peşinatsız kredi kullandırıyor. 
 
 
HSBC 
 
 
HSBC Bank ek teminat gösterilmesi durumunda 10 yıl vadeye kadar %1.40 faiz oranı ile konut değerinin tamamına kadar kredi sağlıyor.