Phuket Adası

Bu soğuk kış gününde “Phuket” adını duymak bile insanı gerçekten ısıtıyor, herkes kış tatili derdine düşmüşken biz de bu sene evlenecek olanlar için bir iyilik yapalım dedik ve Phuket Adası hakkında bilgiler vermek istedik. Malum son dakika sürprizi yaşamak istemiyorsanız ve özellikle Phuket adası gibi bir yere gitmek istiyorsanız planınızı erken yapmanızda fayda var.

Phuket Adası
20 Aralık 2018 Perşembe 12:12 tarihinde eklendi, 2.090 kez okundu.

Öncelikle kısaca Phuket balayı için uygun mu sorusuna cevap verelim; dinlenerek evlilik telaşının yorgunluğunu atabileceğiniz oteller olduğu gibi biraz dağıtıp stres atabileceğiniz eğlence hayatı da oldukça yeterli. Bu nedenle Phuket tam olarak bir balayı adası diyebiliriz. İlk kez yurt dışına çıkıyorsanız ilk başta nereye düştüm diye düşünebilirsiniz ancak her yerde sizin gibi turistler olduğu için çok yabancılık da çekmezsiniz.
 

Phuket Gezilecek Yerler
 

Elbette, Phuket adasında yapılacak şeylerin sınırı yok, o nedenle önceliklerinizi belirleyip ona göre hareket etmek en doğrusu olacaktır, hem gezelim hem de dinlenelim diye düşünüyorsanız Phuket Adası hakkında yazılmış olan bu yazıda uygulayabileceğiniz en güzel planı bulabilirsiniz. Hem James Bond ve Phi-Phi Island turlarına katılarak pek çok adayı görebilir ve balıklarla yüzme şansını yakalayabilirsiniz, hem de Bangla Road bölgesinde eğlencenin göbeğinde sabahlara kadar eğlenebilirsiniz, ayrıca şehir turu yapabilir; Big Buddha ve tapınak gibi yapıları görebilirsiniz ve en önemlisi Phuket Adasının sakin otellerinden birinde dinlenebilirsiniz. Biraz hızlı bir program gibi gelebilir haklısınız, ancak çok fazla değil yeterince hızlı bir Phuket turu demek daha doğru olacaktır.
 

Kendinize göre bir program yapma düşüncesindeyseniz, kesinlikle rotanıza eklemeniz gereken yerler; James Bond Adası, Hong Adası Kano Turu, Phi-Phi adası, Big Buddha, Chalong Temple, Cashewnut Factory ve Bangla Road caddesi. Bangla Road bölgesinde 1 ya da 2 gece konaklarsanız, masaj yaptırabileceğiniz yer sayısı oldukça fazla ve fiyatlar da haliyle düşük, refleksoloji(ayak masajı) 50 TL’ye tekabül ediyor.
 

Phuket Yemekleri
 

Söz konusu Uzakdoğu olunca akla ilk gelen soru da yemekler ile ilgili oluyor. Ancak Phuket Adası tamamen bir turist adası olduğu için yemek konusunda sorun yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz, ne ararsanız bulabilirsiniz; pizzadan deniz ürünlerine, Uzakdoğu mutfağından Ocakbaşına (evet bildiğiniz ocakbaşı) hatta Türk dönerciler dahi var. Tabi siz sokak lezzetleri denemek isterseniz onun için de pek çok alternatif var ama midenize güvenmiyorsanız dikkatli olmanızda fayda var, bizden söylemesi.
 

Özetlemek gerekirse Phuket Adası balayı için oldukça uygun bir yer ciktikyola.com Phuket gezi planı hem süre hem de kapsam olarak gayet iyi, buna göre minimum 5 günlük bir tatil planlamanız gerekiyor. Bu da demek oluyor ki uçuş saatlerinizi iyi ayarlarsanız alacağınız bir haftalık izin sizin için yeterli olacaktır.