Protez Saç Ne İçin Yapılır? Doğru Bilinen 5 Yanlış

Protez saç, 90’lı yıllarda ABD’de kanser vb. hastalığa yakalanıp saçını kaybetmiş hastalara bir çözüm olarak ortaya çıkmış bir yöntemdir.

Protez Saç Ne İçin Yapılır? Doğru Bilinen 5 Yanlış
30 Mart 2020 Pazartesi 14:53 tarihinde eklendi, 1.336 kez okundu.

Protez saç, 90’lı yıllarda ABD’de kanser vb. hastalığa yakalanıp saçını kaybetmiş hastalara bir çözüm olarak ortaya çıkmış bir yöntemdir. Bu hastalarda yakalanan başarılı sonuçlar, kısa bir zaman için de ticari bir sektör olarak gelişmesine yol açtı. Amerika ve Avrupa ülkelerinde kısa sürede yaygınlaşan bu bölgesel protez saç işlemi, birçok ünlü sanatçının da tercihi olmaktadır.
 

Bu medikal sistem ile gerçek saç telleri, farklı tipte altyapılar üzerine uygulanmaktadır. Kişiye özel bu yöntem ile insanın saçına en yakın saç rengi, tipi, çıkış yönü belirlenerek en uygun ve en iyi protez saç uygulaması gerçekleştirilir.
 

Protez saç erkek ürünü gibi algılansa da, kadınların ve çeşitli sebeplerle saçı dökülenlerin de kullanabileceği bir uygulamadır. Bu uygulama ülkemizde de her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Ama aynı zamanda bu uygulama hakkında bazı ön yargılar ve doğru bilinen yanlışlar bulunmaktadır.
 

Protez saç nedirsorusuna karşılık bilinen en yaygın 5 yanlış şunlardır:
 

  •  Protez Saç Zararlıdır
     

İster erkek protez saç modelleri ister kadın protez saç modelleri, sağlıklı bir insan üzerinde herhangi bir rahatsızlık oluşturmaz. İleri derece kronik cilt hastalığı olanlar, cilt tedavisi görenler hariç, 6 yaşından büyük herkes bu uygulamadan yararlanabilir.
 

  •  Protez Saç Yasadışıdır
     

Saç proteziyapan klinikler ve kliniklerde kullanılan malzemeler ilgili kurumların onayında geçer ve denetime tabi tutulur. Saç protez uygulaması tamamıyla yasal bir uygulamadır. Ve sizi bu haktan alıkoyacak herhangi yasal bir engel bulunmamaktadır.
 

  •  Protez Saç İçin Ameliyat Gereklidir
     

Protez saç uygulamasında cerrahi herhangi bir işlem uygulanmaz. Acısız ve ağrısız bir süreçtir. Deride zarar oluşturmayacak medikal ürünlerden yapılır. Bu uygulamanın hemen ertesi gündelik hayatınıza geri dönebilirsiniz. Protez saç kullananlar ile görüşüp, ya da internet yorumlarına bakarak bu sürecin nasıl zahmetsiz geçtiğini öğrenebilirsiniz.
 

  •  Protez Saç Kullanışlı Değil
     

Protez saçyapay saç ile elde edilmez, insan saçından elde edilir. Hava ve su geçiren yapısı ile cildinizde tahribat oluşmasına izin vermez. Protez saç ömrü sizin uyguladığınız bakıma göre uzayabilmektedir.
 

Orijinal saçın sahip olduğu birçok deneyimi sunmaktadır. İstediğiniz renk, dalga ve boylarda size özel tasarlanır. Dilerseniz tarayabilir ve modelini daha sonra değiştirebilirsiniz. Protez saç bakımı için normal saçlarda kullanılan ürünleri uygulayabilirsiniz.
 

Protez saç modelleri, sizin günlük hayatta ki aktivitelerden alıkoyacak kısıtlamalar içermez.
 

  •  Protez Saçın Malzemesi Zararlı
     

Halk arasında yapıştırma saç olarak da bilinen protez saçın ham maddesi, insan saçıdır. Deride tutturulmak için kullanılan jeller tamamen medikal olup, cilde zarar verecek bir içerik taşımamaktadır. Tasarım, uygulama ve saç yapıştırma süreçlerinde zararlı bir madde kullanılmamaktadır.
 

Bu yanlışların sonucunda protez saç nedir sorusunun cevabı; kişiye özel tasarım ve ölçeklendirme ile elde edilen kullanışlı bir üründür. Zararlı olmadığı gibi, protez saç ne kadar iyi bakım uygulanırsa o kadar iyi performans verir.
 

Bu yapay saç ekimi acısız bir teknikle uygulanıp, istendiğinde vazgeçilecek bir sisteme sahiptir. Kişinin ihtiyacı ve nasıl görünmek istediği belirleyicidir. Protez saç fiyatları makul ölçülerdedir. İstenilen uzunlukta ve yoğunlukta hazırlanır, size yeni bir tarz, New Hairile daha genç bir görünüm kazandırır. Estetik olarak kendinizi daha hissetmenizi sağlar.
 

https://www.newhair.com.tr/kadin-protez-sac/
 

https://www.newhair.com.tr/erkek-protez-sac/
 

https://www.newhair.com.tr/