Sabah Sertleşmesi Neden Olmaz Ve Mutluluk Çubuğu Çözümü

Pek çok erkek sabah sertleşmesi konusunda problemler yaşamaktadır. Bu problemlerden dolayı üroloji polikliniklerine başvurmaktadırlar.

Sabah Sertleşmesi Neden Olmaz Ve Mutluluk Çubuğu Çözümü
26 Nisan 2022 Salı 12:14 tarihinde eklendi, 1.799 kez okundu.

Pek çok erkek sabah sertleşmesi konusunda problemler yaşamaktadır. Bu problemlerden dolayı üroloji polikliniklerine başvurmaktadırlar. Bu problem uyku döngüsüne bağlı bir şekilde oluşmaktadır. Ergenlik dönemindeki gençler ve yetişkin kişiler uyku esnasında ortalama olarak 25-35 dakika boyunca devam eden 3-5 defa sertleşme oluşmaktadır. Bu süreç uyku döngüsünün ortalama %40 oranına denk gelmektedir. Cinsel uyaran olmadan oluşan gece sertleşmeleri, uyanma vaktinde olduğunda sabah sertleşmesi şeklinde isimlendirilir.

 

 Sabah sertleşmesi olmaması pek çok kişiler tarafınca problem şeklinde görülmektedir. Fakat sabah sertleşmesi yaşanmaması bir sağlık problemi yaşamayan kişilerde de görülebilmektedir. Halk arasında iktidarsızlık diye bilinen erektil disfonksiyonda da görüleceği için sertleşme probleminin farklı belirtileri de göz önünde bulundurulmalıdır. Cinsel ilişkiden önce yeteri kadar sertleşmeye ulaşılamaması veya sertleşmenin kısa sürmesi gibi durumlarda üroloji doktorlarına başvurulmalıdır. Erektil disfonksiyon özellikle aşırı alkol tüketimi, tütün tüketimi, omurilik hastalıkları, hipertansiyon, obezite ve diyabet gibi hastalıklarda ortaya çıkabilen risk faktörlerine de oldukça dikkat edilmelidir.

 

 Sabah Sertleşmesi Olmaması Problemlerinde Mutluluk Çubuğu Çare Olur Mu?

 

 Sabah sertleşmesi olmaması durumlarında kullanılacak tedavi yöntemleri Avrupa Üroloji Derneğince oluşturulan rehberde bulunmaktadır. Sabah sertleşmesi neden olmaz sorusunun cevabı da burada bulunmaktadır. Rehbere bakıldığında ameliyat dışı yöntemler olarak ilaç tedavisi, penil enjeksiyon ve vakum cihazları bulunmaktadır. Tedavi yöntemi ilaçlaysa Vardenafil, Tadalafil ve Sildenafil gibi ilaçlar kullanılmaktadır.

 

 İlaçların yararı olmadığı zamanlarda ise penil enjeksiyonla sertleşme yapılmaktadır. Vakum cihazları da cinsel ilişkiden önce sertleşme sağlamaktadır. Fakat bu yöntemler cinsel ilişki öncesinde kullanılmaktadır. Yalnızca geçici bir çözüm sağlamaktadır. Erkeklerde sabah sertleşmesinin yaşanmaması ya da yeteri kadar sürdürülemediği durumlarda belirtileri olan erektil disfonksiyonda kullanılmakta olan diğer yöntem ise protezlerdir. Müşteri memnuniyeti oldukça yüksek olması sebebiyle bu protezler oldukça başarılı konumdadır. Protezlerin bir diğer adı da mutluluk çubuğudur. Penisin iç kısmına yerleştirilen iki parça protez ve sertleşmenin yapay bir şekilde olması mümkündür. Mutluluk çubuğu peniste olan corpus cavernosum adlı kanala yerleştirilir. Bu protezler asla dışarıdan fark edilmemektedir.

 

 Mutluluk çubuğunda en çok tercih edilen çeşitleri ise üç parçalı ve tek parçalı protez çeşitleridir. Tek parça sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda esnek bir yapıya da sahiptir. Üç parçalı protezlerse pompanın şişirilme durumunda sertleşme oluşturmaktadır. Doğal ve sürekli sertlik hâli olmamasından dolayı en sık tercih edilen çeşittir. Üç parçalı protez, testise yerleştirilirken sıvı rezervuar parçası karın içerine yerleştirilir. Silindir parçalarıysa corpus kanallarına impantlanır. Pompa şişirildiğinde sertleşme meydana gelmektedir. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.