Samsun'da 'Otoshow Fuarı' kapılarını açtı

SAMSUN'da 2'nci Otoshow Fuarı açıldı. Otomotiv sektöründe yılın ilk fuarı olma özelliğini taşıyan fuara vatandaşlar ilgi gösterdi.

Samsunda Otoshow Fuarı kapılarını açtı
02 Eylül 2016 Cuma 18:58 tarihinde eklendi, 3.910 kez okundu.
SAMSUN'da 2'nci Otoshow Fuarı açıldı. Otomotiv sektöründe yılın ilk fuarı olma özelliğini taşıyan fuara vatandaşlar ilgi gösterdi.
 
Samsun'da  2-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Samsun 2'nci Otoshow Fuarı'nın açılışı yapıldı. Fuarın açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sektör temsilcileri katıldı. Samsun Otoshow Fuarı'nın otomotiv sektöründe yılın ilk fuarı olma özelliği taşıdığı belirtildi.  Açılış programında konuşma yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Fuarı 2014 yılında 92 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği belirterek bu yıl 100 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.
 
Programda konuşma yapan Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, otomotiv sektörünün durumu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Sektörümüzün son duruma bakacak olursak; geride bıraktığımız 2015 yılında Türkiye Otomotiv Sektörü toplam pazarı bir önceki yıla göre yüzde 25 artarak 1 milyon 11 bin 194 adet, üretim yüzde 16 artarak 1 milyon 358 bin 796 adet, ihracat ise yüzde 12 artarak 992 bin 335 adet olarak gerçekleşti. İhracat değeri ise yüzde 5 oranında azalarak 21 milyar 619 milyon dolar seviyesine geriledi. Her platformda dile getirdiğimiz gibi iç pazarımızı otomotiv sektöründe küresel oyuncu durumundaki ülkelerin seviyesine taşıyacak teşvik ve uygulamalara ihtiyaç var. Üretimde küresel oyuncu durumundaki Amerika, Japonya, Almanya, Fransa, Kore gibi ülkelerin çok büyük iç pazar adetlerine sahip olduklarını görüyoruz. Ülkemizde büyük ve sürdürülebilir bir iç pazardan gücünü alan otomotiv sektörünün, global rekabetteki yerini daha da sağlamlaştırmak mümkün" dedi.
 
Samsun Valisi İbrahim Şahin de yaptığı konuşmada fuarın sadece Samsun halkına hitap etmediğini belirterek, "2 yıl önceki fuarda gelenlerin herhalde tamamı Samsun'dan değildi. Sadece Samsun'un etrafındaki illerden değil, Gürcistan'dan Azerbaycan'dan Rusya'dan farklı ülkelerden de misafirlerimiz de olmuştu. Diğer taraftan bu tarz fuarlar şehre bir dinamizm katıyor.  Özellikle Samsun'da organize sanayi bölgelerini geziyorum ciddi anlamda yedek parça üretiyor bu şehir. Bu anlamda da katkı sağlıyor" şeklinde konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Samsun 2'nci Otoshow Fuarı'nın açılış kurdelesi kesildi. Ardından katılımcılar fuar alanında firmaların kurdukları stantları gezerek sergilenen araçları inceledi. Vali Şahin de otomobilin şoför koltuğuna geçip bilgi aldı.