SEO NEDİR? Neden SEO Çalışması Yapılmalıdır?

İnternet kullanıcıları arama motorlarından (Google, Yandex, Yaani gibi) herhangi birine giriş yaptıkları zaman arama yaptıklarında karşılarına konuyla ilgili çok fazla sayıda site çıkar.

SEO NEDİR? Neden SEO Çalışması Yapılmalıdır?
11 Ocak 2019 Cuma 22:56 tarihinde eklendi, 2.605 kez okundu.

İnternet üzerinden bilgi paylaşımı yapan binlerce site mevcuttur. Bilgi paylaşımından daha fazlası var, artık hayatın nabzı sanal dünyada atmaktadır. İnsanlar, sosyal hayatta ticari faaliyetlerini devam ettirirken aynı zamanda web sitesi kurarak bir yandan da bu ticari faaliyetlerini internet üzerinde devam ettirmektedir. Bu internet siteleri varlıklarını aktif bir şekilde devam ettirmek için sürekli olarak geliştirmek için çalışmalar yapmalıdır.
 

İnternet kullanıcıları arama motorlarından (Google, Yandex, Yaani gibi) herhangi birine giriş yaptıkları zaman arama yaptıklarında karşılarına konuyla ilgili çok fazla sayıda site çıkar. İnternet kullanıcıları bu siteler arasında ilk beş sırada çıkan sitelere giriş yapmayı tercih eder. Web sitesi sahipleri için Google aramalarında ilk beş sırada çıkmak çok önemlidir. İşte bu noktada devreye seo kriterleri girmektedir. Seo nedir? sorusunun cevabı ise, internet sitelerinin arama motoru optimizasyonu yani web sitelerinin Google arama kriterlerine uyumlu hale getirilmesidir.
 

Sağlık konuları ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir web sitesinin sağlıkla ilgili diğer tüm internet siteleri arasından sıyrılarak, internet kullanıcıları tarafından ilgi görmesi için profesyonel olarak SEO hizmeti alması gereklidir. Bazı web sitesi sahipleri bu konuda yeterli bilgiye sahip oldukları için dışarıdan destek alma ihtiyacı duymazlar.
 

Bunun tam tersi seo hakkında hiçbir şey bilmeyen yüzlerce site sahibi bu hizmetten faydalanmak için her bütçeye uygun seo fiyatları ile hizmet veren firmalardan profesyonel destek almaktadır. Sitenize daha çok kullanıcı tarafından giriş yapılması, arama motorları listelerinde zirvede olmanızı sağlamak, Instagram gibi sosyal platformlarda sitenizin tanıtım yaparak daha çok kişinin erişim yapmasına olanak sağlamak ve site içeriğini seo kriterlerine uyumlu hale getirecek alternatif seo paketleri ile hem site başarısını hem de kazancınız artacaktır.
 

ETKİLİ SEO ÇALIŞMASI NASIL YAPILIR
 

Etkili bir seo çalışması nasıl yapılır anlatmadan önce şunu belirtmekte fayda olacaktır. Yapmış olduğunuz seo çalışmalarının olumlu anlamda geri dönüşümünü almak biraz zaman alır. Sabırlı olmak ve düzenli seo çalışmalarına devam etmek gerekmektedir.
 

* Siteniz ile aynı kategorideki diğer sitelerin içeriklerini inceleyerek SEO çalışmalarında belirleyici rol oynayan anahtar kelimeleri belirlemeniz için yardımcı olacaktır. Anahtar kelimeler Google da aramaların hangi kelimeler kullanılarak yapıldığını gösterir. Yazmış olduğunuz makale içinde kullanmak için en az üç tane sitenizin ön plana çıkmasını sağlayacak kelime belirledikten sonra cümle içinde ek almadan bold yazı karakteri ile yani kalın punto kullanarak yazmanız gerekiyor. Örnek verecek olursak belirlediğiniz anahtar kelime kripto paralar olsun ve cümle içinde şu şekilde kullanarak belirtmeniz gerekir." Son dönemlerde gündemden düşmeyen kripto paralar herkesin kafasını karıştırmaktadır".
 

* Google aramalarında öncelik sırasının sizde olması için yazmış olduğunuz içerikte kullandığınız ana başlık yani H1 etiketi oldukça önemlidir. Başlık yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır; başlık anahtar kelimelerden en az bir tanesini içermelidir. Büyük harflerle ve kalın punto kullanarak yazılmalıdır. En az dört kelime kullanılarak başlık oluşturulmalıdır. Makale tek bir ana başlıktan oluşmalıdır. Okuyucunun ilgisini çekecek ekstradan alt başlık kullanmanız olumlu sonuçlar verecektir.
 

* Okuyucular çok uzun yazılmış olan ve anlatılmak istenen konun ilk dört yüz kelime içinde aktarılmasını ister. Gereksiz cümlelerle laf kalabalığı olan içeriklerin tamamını okumadan siteden çıkmaktadır. Bu nedenle sürükleyici, çok uzun ya da çok kısa olmayan en az üç yüz elli dört yüz kelimeden oluşan bir içerik hazırlanmalıdır.
 

*Google en hassas olduğu konu, yazılan içeriklerin nasıl yazıldığıdır. Site editörünün yeterli araştırmaları yapıp, büyük bir özenle emek vererek doğru bilgiler aktarıp aktarmadığı arama motorlarının en önem verdikleri konudur. Google sitenizi fark etmesi için kesinlikle başka birinin emek vererek hazırladığı içeriği kolay yoldan alıntı yaparak paylaşım yapılmaması gerekir
 

SEO FAYDALARI NELERDİR
 

Profesyonel destek alarak yapılan seo çalışmalarının sitenize katkıları oldukça fazladır. Seo ile web sitenizin popüleritesi artar, düzenli bir şekilde Google aramalarında ilk sıralarda çıkması kullanıcının gözünde kaliteli bir site olduğu izlenimi bırakır. Site üzerinden yapılan ticari faaliyetlerde daha fazla kazanç elde edilmesini sağlar. Az bir bütçe ayırarak etkili bir şekilde sitenizin tanıtımını yapma şansınız oluşur. Google ve diğer tüm arama motorlarında ilk sıralarda yer almanızı sağlar.