Sessiz Filmleri 720p izle

Sessiz filmler, 1860 yılında kameranın icat edilmesinden kısa bir süre sonra ortaya çıksa da ilk dönemlerinde oldukça kısa süreli yapımların ortaya çıktığı söylenebilmektedir.

Sessiz Filmleri 720p izle
10 Haziran 2020 Çarşamba 18:28 tarihinde eklendi, 1.229 kez okundu.

Sessiz filmler, 1860 yılında kameranın icat edilmesinden kısa bir süre sonra ortaya çıksa da ilk dönemlerinde oldukça kısa süreli yapımların ortaya çıktığı söylenebilmektedir. Ancak 1920 yıllarından itibaren Avrupa ve Amerikan sinemasına dayalı ilk adımlar atılmaya başladı. 720pizleme içerisinde de görülebilecek olan bu yapımların bu yıllar itibarıyla ortaya konulmasının temel sebebi de film makaralarının kolay bir biçimde imal edilmeye başlamasından ötürü ortaya çıktığı söylenebilmektedir. Sessiz filmlerin içerisine var olan diyaloglar da metin halinde izleyicilere aktarılmakla beraber, oldukça merak uyandıran projelere de denk gelebilmek söz konusudur.
 

1920 lerin Sessiz Sinema Başlangıcı

 

Film endüstrisinin yeni yeni ortaya çıkmasıyla beraber filmlerin sessiz bir biçimde izleyicilerine aktarıldığı görülebilmektedir. Film izle doğrultusunda halen daha ilgi çeken örnekleri bulunan bu döneme dair eserlerin, teknolojiden uzak olmasından dolayı ciddi bir emek gerektirdiği de bilinmektedir. Farklı konuları işlemekle beraber, değişik türlerdeki yapımların ilk örnekleri de bu dönem içerisinde yer almıştır. O dönemki yönetmenlerin ve oyuncuların hayallerini gerçekleştirmek adına adım attıkları bu süre zarfında sessiz sinemanın her zaman önemli bir yer tuttuğu da görülebilecek tipte de varlık gösterebilecektir.

 

Siyah beyaz sessiz film dönemi içerisinde genel olarak Amerika odaklı bir biçimde görülebilmektedir. O döneme damgasını vuran Charlie Chaplin korku filmleri konusunda öncü olmasıyla beraber, her filminde ortaya koyduğu mesajlarla da ideal bir oyuncu ve yönetmen olarak tabir edilmektedir. İlk film yıldızı olarak da anılan bu ismin halen daha izlenen yapımlarda imzasının bulunduğu görülebilmektedir. Sessiz sinema döneminde ayrı bir yer tutan bu isim, aynı zamanda da film endüstrisine de damga vurmuş bir sanatçıdır.