SMS Marketing Nedir?

SMS terimi, ‘’kısa mesaj hizmeti’’ anlamına gelmektedir. SMS Marketing, bir markanın kampanyalar, promosyonlar, haberler, güncellemeler ve daha fazlası hakkında kısa mesajlar aracılığı ile müşterilerle nasıl iletişim kurduğunu ifade eder.

SMS Marketing Nedir?
21 Ekim 2021 Perşembe 10:07 tarihinde eklendi, 3.273 kez okundu.

SMS terimi, ‘’kısa mesaj hizmeti’’ anlamına gelmektedir. SMS Marketing, bir markanın kampanyalar, promosyonlar, haberler, güncellemeler ve daha fazlası hakkında kısa mesajlar aracılığı ile müşterilerle nasıl iletişim kurduğunu ifade eder.
 

E-posta pazarlaması gibi SMS de sahip olunan bir kanaldır. Bu SMS Marketing mesajını kimin alacağı, hangi içeriği paylaştığınız ve onu ne zaman göndermeye karar verdiğiniz üzerinde tam kontrole sahip olduğunuz anlamına gelmektedir. SMS Marketing ile bu pazarlama kanalında müşterileriniz için yarattığınız deneyimin baştan sona sahibi olursunuz.
 

İşletmeler için SMS Marketing Türleri
 

Pazarlama stratejinizin bir parçası olarak SMS mesajlarını uyguladığınızda, hedef kitlenize gönderebileceğiniz iki tür iletişim bulunur. Promosyon ve işlemsel metin mesajları.
 

Promosyon metin mesajları
 

Promosyon SMS mesajları, satışları arttırmak, bir ürünü tanıtmak ya da marka bilinirliği oluşturmak için hedef kitlenize göndereceğiniz metinlerdir. Bu tür mesajları müşterilerinize yeni bir ürünün lansmanını bildirmek, özel bir indirim veya promosyon teklif etmek, şirket duyurularını paylaşmak, markalı etkinlikleri tanıtmak ve hatta sattığınız ürünleri en iyi şekilde nasıl kullanacaklarına dair ipuçları vermek için kullanabilirsiniz.
 

Etkinlikle tetiklenen promosyon SMS mesajları, müşterilerinize web sitenizde yaptıkları işlemlere göre gönderebileceğiniz iletişimlerdir. Bir müşteri, markanızdan kısa mesaj almak için kaydolup onay verirse veya web sitenizdeki sepetine bir ürün eklerse, sipariş vermeye teşvik etmek için onlara bir hoş geldin metni ya da sepetinde unuttuğu ürünleri hatırlatan bir metin gönderebilirsiniz.
 

İşlemsel metin mesajları
 

İşlemsel SMS mesajları, sipariş onay ayrıntıları veya gönderim bilgileri gibi müşterilerinizin ihtiyaç duyduğu bilgileri içeren metinlerdir. Bir müşteri bir satın alma işlemi yaparsa, onlara teslimat güncellemelerini mesaj olarak göndermek, onları bilgilendirmenin ve müşteri sadakati oluşturmanın harika bir yoludur.
 

SMS Marketing Avantajları
 

Sms Marketingin pek çok faydası bulunur, bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz.
 

  • SMS Marketing anlık iletişim sağlama amacı ile kullanılır. Yapılan istatistikler SMS Marketing ortalama 7 saniye içinde kullanıcılara ulaştığını gösterir. Telefon kullanımının artması ve insanların telefonları yanlarından hiç ayırmaması düşüldüğünde bu oldukça faydalı bir istatistiktir. Bu sayede müşteriler ile anlık iletişim sağlanmaktadır.
  • SMS Marketingde gönderilen mesajlar, diğer mesajlara göre daha çok okunma oranına sahiptir. Yüksek okunma yüzdesi de yüksek başarıyı getirir.
  • SMS Marketing, müşterileriniz ile aranızdaki iletişimi güçlendirir. Uzun vadeli müşteri kazanmanın yolu doğru zamanda doğru mesajların gönderilmesidir. Müşterilerinizi indirimlerden haberdar etmek ya da satın alma sonunda bir teşekkür mesajı gibi unsurlar müşteriler açısından güzel bir deneyim sunar.
  • SMS Marketingde kullanılan mesajlar kısa ve net bir mesaj içermektedir. 160 karakter sınırlaması olduğundan dolayı mesajınız kısa ve net olmalıdır.
  • SMS Marketing, diğer pazarlama çeşitlerinin zaman aldığı düşünüldüğünde size zamandan tasarruf sağlar. Kısa bir süre içinde istediğiniz başarıya ulaşırsınız.
  • SMS Marketing maliyet bakımından da oldukça verimlidir. Geleneksel pazarlama çeşitlerine göre daha düşük maliyet ile SMS Marketingi gerçekleştirebilirsiniz.
  • SMS Marketing çevre dostu bir pazarlama faaliyetidir. Çünkü diğer pazarlama metotlarında çok fazla kâğıt kullanılmaktadır. Bu da size maliyet olarak geri döner. Hem çevre dostu hem de daha az maliyetli bir pazarlama yöntemidir.
     

Kaynak: https://setrow.com/sms-marketing/