Tatil ve düğün için yazlık kredilerin faiz oranları! Yarışa girdiler...

Bankalar tatil nedeniyle artış gösteren bireysel kredi talepleri için kampanyalar düzenliyor. Kampanyalarda altı aylık ertelemeli taksitlendirmeler ve yüzde 1.85’ten başlayan avantajlı faizler öne çıkıyor.

Tatil ve düğün için yazlık kredilerin faiz oranları! Yarışa girdiler...
22 Temmuz 2019 Pazartesi 10:48 tarihinde eklendi, 1.356 kez okundu.
Pazar rekabetinde müşterilerinin nakit ihtiyaçlarını göz ardı etmeyen bankalar, yaz aylarını kampanyasız geçirmiyor.  Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre bankalar bireysel ve ticari müşterileri için çok sayıda kampanya yürütüyorlar. Bireysel müşterilerin tatil planlarını dikkate alan bankalar, ihtiyaç kredilerine ağırlık verirken, bu alanda faaliyet gösteren şirketleri de unutmuyorlar. KOBİ’ler, ihracatçılar ve turizmciler için kampanyalar var. Bankaların kampanyalarında öne çıkan özellikler ise uygun faiz oranları ve vadeler.
 
Şahismail Şimşek (İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı):
 
“Esnaf ve gerçek kişi tacir müşterilerimizin ihtiyacı olan tüm bankacılık işlemlerinin tek seferde topluca ücretlendirilmesi, böylece maliyetlerinde öngörülebilirlik sağlanması amacıyla ürün ve hizmetlerimize tek bir ödemeyle toplu halde ve avantajlı fiyatlarla erişebilecekleri Esnafa Özel Paketleri oluşturduk. POS ücretleri ve hesap işletim masrafları ile tercih ederlerse belirlenen ciroya kadar POS komisyonlarını almıyoruz.
 
Paketlerimizi turizm sektörü kapsamında özelleştirerek, otel, restoran ve kafeler, eğlence tesisleri, ulaşım hizmetleri, seyahat acenteleri, hediyelik eşya mağazaları alanında faaliyet gösteren müşterilerimizin bankacılık ihtiyaçlarını optimum seviyede karşılayacak şekilde oluşturduk. Sektörün mevsimsel özelliğini de göz önüne alarak altı aylık olarak oluşturduğumuz ve küçük-orta ölçekli işletmeleri odağına alan Turizm Paketlerimiz çeşitli tutarlarda POS peşin işlem cirosu da içeriyor.
 
Bülent Oğuz (Akbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı):
 
“Akbank olarak yaz döneminde de müşterilerimizin ihtiyaçlarında yanında olmaya devam ediyoruz. Tatil, evlilik hazırlığı, bayram alışverişi, taşınma harcamaları, okul açılış hazırlıkları gibi nedenlerle özellikle yaz aylarında müşterilerimizin ihtiyaç kredisi talepleri artırıyor. Harcamaların arttığı bu dönemde müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak amacıyla 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi kampanyamızı hazırladık. 1,85%’ten başlayan avantajlı faiz oranlarımız ile şimdi kredi kullanan müşterilerimiz ilk taksit ödemelerini Kasım ayına kadar erteleyebiliyor, üstelik 60 aya varan vade seçeneklerinden faydalanabiliyor.
 
KOBİ Tarifeleri(KOTA)”, tarife içeriğindeki havale, EFT, çek tahsilatı, çek karnesi, hesap cüzdanı/hareketi yazdırma gibi bankacılık işlemlerinden belli adetlerle sınırlı olmak üzere aylık, 6 aylık veya yıllık ücret karşılığı yararlanabilmeyi sağlıyor.”
 
Serkan Ülgen (Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı):
 
“Yapı Kredi World ile de müşterilerimiz Türkiye’nin önde gelen seyahat operatörleri kanalı ile yaptıkları yurt içi tatil harcamalarını 12 aya kadar taksitlendirebiliyor. Dönemsel olarak hayata geçirdiğimiz bireysel ihtiyaç kredisi kampanyalarımız ile müşterilerimizin yaz ayları dönemindeki ihtiyaçlarına destek oluyoruz. 60 aya kadar vade seçeneği ve uygun faiz ile ihtiyaçlarını kolayca karşılayabiliyor. Kredi işlemlerini, şubelerimizin yanı sıra; Yapı Kredi Mobil ve İnternet Bankacılığından da hızlıca halledebiliyorlar. KOBİ bankacılığı kapsamında müşterilerimizin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarına özel pek çok farklı kredi ürünümüz bulunuyor..”
 
Enis Kurtoğlu (QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı):
 
“Temmuz ve Ağustos ayında geçerli ParaPuan kampanyası ile birlikte müşterilerimiz otomatik fatura ödeme talimatları kapsamında 90 TL’ye varan hediye ParaPuan kazanabiliyorlar. Yaz döneminde müşterilerimizin dönemsel beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik özel kampanyalar hazırlıyoruz. Örneğin yaz dönemine denk gelen Ramazan ve Kurban Bayramı’nda kredi ihtiyacı bulunan müşterilerimize bayram dönemine özel kampanyalar sunuyoruz. Yaza Özel 3 Ay Ödemesiz İhtiyaç Kredisi’ oldukça rağbet gören bir ürünümüz.”
 
Murat Kulaksız (DenizBank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı):
 
“Hızlı Krediler, İşletme kart, KGF Teminatlı Krediler, KOBİ Tarife ve Paketleri ana başlıklarında hizmetler sağlıyoruz. Acil nakit ihtiyaçlarınız için Ticari Kurtaran Hesap, Taksitli Ticari Kredi ve Taksitli Alışveriş imkanı sunan İşletme Kart ürünümüzle şubeye gitmeden, kredi limit başvurusu yapabiliyor, eğer onaylanır ise hemen kredi limiti alıyor, ATM veya telefondan kredi kullanabiliyorsunuz. Kredi ihtiyacınıza hızlı bir başka çözümümüz HIZLI KREDİ. Esnaf boşluk TC No.’nuzu 3280’e göndermeniz halinde ticari kurtaran hesap, işletme kart, DBS, taksitli ticari kredi ve taşıt tanıma sistemini de içeren 5 ayrı limit tanımlıyoruz.”
 
 
Gökhan Ertürk (Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı):
 
“Tatil dönemi olan yaz aylarında bireysel müşterilerimizin artan finansman ihtiyaçlarını avantajlı koşullarda karşılamaları amacıyla kredi kampanyaları düzenliyoruz. Yaz aylarında memleketlerini ziyaret eden yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza özel Memleketim Paketi ile binbir emekle elde edilen birikimlerin değer kazanmasına destek oluyoruz. Yazın binalarının yalıtım ve izolasyon işlerini tamamlamak isteyen müşterilerimizin yoğun talebine EKOkredi ürünümüz ile finansman desteği veriyoruz. Müşterilerimize 18 ay vadeye kadar %0 faiz ve 60 aya varan vadelerle taksitlendirme yapıyoruz.”