Twitter yeni konuşma ayarlarını anlatıyor

Tweetiniz sizin alanınız demek, bu nedenle insanların başlattıkları sohbetler üzerinde daha fazla kontrol sağlamaları için yeni ayarları test ediyoruz.

Twitter yeni konuşma ayarlarını anlatıyor
12 Ağustos 2020 Çarşamba 11:26 tarihinde eklendi, 3.035 kez okundu.
Twitter’dan yeni özelliğe dair yapılan açıklama
 
 
Tweetiniz sizin alanınız demek, bu nedenle insanların başlattıkları sohbetler üzerinde daha fazla kontrol sağlamaları için yeni ayarları test ediyoruz. Bazen insanlar kimin cevap verebileceğini seçebildikleri zaman neler olduğu hakkında daha rahat konuşurlar. İnsanların bu ayarları daha önce gerçek anlamda mümkün olmayan sohbetleri gerçekleştirmek için kullandıklarını gördük. Bugünden itibaren istenmeyen yanıtların anlamlı sohbetlerin önüne geçmemesi için bu ayarları herkes kullanabilecek.
 
 
 
Nasıl çalıştığını açıklayalım. Tweet atmadan önce, üç seçenekle kimin yanıt verebileceğini seçin: 1) herkes (standart Twitter ve varsayılan ayar), 2) sadece takip ettiğiniz insanlar veya 3) sadece bahsettiğiniz insanlar. Son iki ayara sahip Tweetler etiketlenecek ve yanıt veremeyen kişiler için yanıtla simgesi grileşecek. Yanıt veremeyen kişiler yine de bu Tweetleri görüntüleyebilecek, Retweetleyebilecek, Yorum ile Retweetleyebilecek, paylaşabilecek ve beğenebilecek.
 
 
Mayıs ayında test etmeye başladığımızdan beri insanlar bunu röportajlar ve paneller düzenlemek, akıllarından geçenleri paylaşmak ve duyurular yapmak için kullandı. Kullanım, geri bildirim görüşmeleri ve anketlerden çok şey öğrendik. Bu ayarlar, bazı kişilerin kendilerini daha güvende hissetmelerine yardımcı olup daha anlamlı konuşmalara yol açarken, aynı zamanda insanların farklı bakış açılarını görmelerine de olanak tanıyor. İşte insanların bizimle paylaştıklarıyla ilgili daha fazla bilgi. 
 
 
 
Bu ayarlar, bazı kişilerin daha güvende hissetmelerine yardımcı oluyor.
 
İnsanlar bize Tweet atarken daha rahat, spam ve kötüye kullanımdan daha fazla korunduklarını hissettiklerini söylüyor.
Problematik cevap verenler başka bir yol bulamıyor – bu ayarlar ortalama üç adet potansiyel kötüye kullanım amaçlı yanıtı önlerken, yalnızca bir adet potansiyel kötüye kullanım amaçlı Yorum içeren Retweet ekliyor ve istenmeyen Direkt Mesajlarda herhangi bir artış görmedik.
Kötüye kullanımla karşılaşan kişiler bu ayarları faydalı buluyor – kötüye kullanım bildirimi gönderenlerin bu ayarları kullanma olasılığı 3 kat daha fazla.
Gürültüyü engellemek için yeni bir yöntem – test sırasında bunu kullananların % 60'ı Sessize alma veya Engellemeyi kullanmadı.
Değişiklik, Twitter'da daha anlamlı sohbetlere yol açabilir.
 
İnsanlar düşüncelerinin daha fazlasını paylaşıyor – Black Lives Matter ve COVID-19 gibi konular hakkında bu ayarları kullanan Tweetler, bu ayarları kullanmayanlardan ortalama olarak daha uzun.
Bazı insanlar bu ayarları siyaset ve sosyal konular gibi daha hassas konuşmaları yapmak için kullanıyor. Çok sayıda takipçisi olanlar bu ayarları daha fazla duygu, fikir ve kişisel haberleri paylaşmak için kullanıyor.
İnsanlar hala çeşitli bakış açılarını görebilirler.
 
Araştırmalar insanların bu Tweetlerde verilen yanıtların sınırlı olduğunu anladıklarını gösteriyor.
İnsanlar, yanıtlar sınırlı olduğunda daha sık ek yorum arıyorlar – yeni yorum içeren retweetler zaman akışı, bu ayarların kullanıldığı Tweetlerde 4 kat daha sık ziyaret ediliyor.
Farklı görüşler bazen orijinal Tweetten daha geniş bir kitleye ulaşan Yorum içeren Retweetlerle paylaşılabilir. Birçok kez, orijinal Tweet yazarının daha fazla takipçisi olmasına rağmen Yorum içeren Retweette orijinal Tweette olduğundan daha fazla Beğeni ve görüntüleme gördük.
Twitter herkese açık sohbete hizmet eder, bu nedenle insanların farklı bakış açılarını görebilmeleri önemlidir. Kullanıcıların Yorum içeren Retweetler aracılığıyla tüm sohbeti bulmalarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu konuşma ayarları kullanıldığında bunu daha belirgin hale getirmek için yeni bir etiket deniyoruz.
 
 
 
Geri bildiriminize göre bu Tweet ayarlarını güncellemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki birkaç ay içinde, sohbete başladıktan sonra daha fazla kişi davet etme seçeneği eklemeyi, bu ayarları kullanarak bir sohbete katılmaya davet edildiğinizdeki bildirimleri temizlemeyi ve konuşmanın tamamını görmenin daha fazla yolunu eklemeyi planlıyoruz.