Uçaklardaki ek hizmetlerden nasıl yararlanabilirim?

Artık birçok yolcu uçakla seyahat gerçekleştirmektedir. Uçakla seyahat geçtiğimiz 2016 yılı içerisinde çok daha fazla artmış olduğunu görmekteyiz. İnternet üzerinden satılan uçak biletleri ve hava yolu kullanan yolcu sayısı istatistiklerine baktığımız zaman bu bilgiye kolayca ulaşabilmekteyiz.

Uçaklardaki ek hizmetlerden nasıl yararlanabilirim?
20 Ocak 2018 Cumartesi 21:32 tarihinde eklendi, 3.297 kez okundu.

Artık birçok yolcu uçakla seyahat gerçekleştirmektedir. Uçakla seyahat geçtiğimiz 2016 yılı içerisinde çok daha fazla artmış olduğunu görmekteyiz. İnternet üzerinden satılan uçak biletleri ve hava yolu kullanan yolcu sayısı istatistiklerine baktığımız zaman bu bilgiye kolayca ulaşabilmekteyiz.
 

Her zaman sadece uçak bileti alıp uçuş gerçekleştirmeyiz. Bazen ek yardımlara ya da hizmetlere de ihtiyaç duyduğumuz anlar olur. Kimi zaman zorunluluktan kimi zamanda keyfi olarak bu hizmetleri kullanmaktayız. Ek hizmetler nelerdir isterseniz önce bunu açıklayarak başlayalım. Ek hizmetler olarak nitelendirdiklerimiz uçak içi yemek seçimi, koltuk seçimi, ek bagaj, evcil hayvan, refakatsiz çocuk yolcu taşınımı, özel bagajlar, tekerlekli sandalye gibi konu başlıkları altında toplayabiliriz. Ek hizmetleri genelde çağrı merkezlerinden ve hava limanlarından yapabilmektesiniz. Ve her firmanın kendisine ait bir ek hizmet kural (varsa ücret) tarifesi bulunmaktadır. Biz daha çok genel olarak bir bakış açısı sunarak ek hizmetleri açıklamaya çalışacağız.
 

·       Tekerlekli sandalye: Hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımız için öncelikli açıklama yapma isteği duymaktayım. Tekerlekli sandalye hizmeti hemen her firmada bulunmaktadır. Uçağa iniş binişinizde size yardımcı olacak tekerlekli sandalye hizmetini kullanmak için firmalarla iletişim kurmanız gerekiyor. Bunu çağrı merkezlerinde ya da acentelerden uçuştan 48 saat öncesine kadar belirtmeniz yeterli olacaktır. Hareket kabiliyeti kısıtlı yolcular için bir bilgi daha paylaşacak olursak, koltuk seçiminde acil çıkışları tercih etmesinler. Çünkü böyle bir durumda uçuş esnasında yol güvenliği için hostesler tarafından yerleri değiştirilmektedir.
 

·       Sonradan bebek ekleme: İleri tarihli bilet alacaksanız ve bebeğinize ait bir kimlik yoksa bebek için bilet almayın. Kendinize ait olan biletleri alın, bebek biletleri sonradan da satın alınabilir. Bunun için bebeğe ait bir kimlik oluştuktan sonra firma ile görüşmeniz yeterli olacaktır.
 

·       Refakatsiz çocuk yolcu: Genelde 6 -12 yaş arası yolcuların tek başına uçuş gerçekleştirmesi refakatsiz çocuk yolcu girişi sağlanarak yapılabilmektedir. 6 yaşın altı için bu durum geçerli değildir. Refakatsiz çocuk yolcu girişi yapılması için hava limanına bırakan ve teslim alacak kişilerin bilgileri istenilmektedir.
 

·       Yemek seçimi: Kısa mesafeli uçuşlarda pek tercih etmeyebilirsiniz. Ama yurt dışı uzun mesafeli uçuşlarda yemek seçimi önemli sayılır. Bazı firmalar yemekleri ikram olarak sergilerken bazı firmalarda ücretlidir. Yemek seçimini internet üzerinden de yapabilirsiniz.
 

·       Ek Bagaj: Eğer bagajınız yeterli olmayacaksa, havalimanında yüksek bir ücret ödemek yerine önceden ek bagaj paketi alabilirsiniz. Bu işlemi de internet üzerinden sağlayabilirsiniz.
 

·       Evcil Hayvan: En çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Evcil hayvan taşımak isteyen yolcular bunu firmalar ile görüşerek gerçekleştirebilirler. Evcil hayvanlar iki farklı şekilde taşınabilir. Uçak kargo bölümünde ya da uçak içi kafeslerde taşınmaktadır. Bunun için sizden birtakım evraklar ve bilgiler istenir. Evcil hayvan cinsi, doğum tarihi, kilosu, aşı belgeleri, kafes boyutu gibi bilgiler istenecektir. Ek ücretlendirmeler yapılmaktadır. Hangi belgelerin isteneceğini ve ücretlerini bileti alırken firmanızla görüşebilirsiniz.  
 

Daha detaylı bilgi için Pegasus iletişim ya da Thy iletişim