Web Sitesi Kurma – Web Sitesi Yapma

Web sitesi kurma yolunda olan webmaster adaylarının aşina olması gereken bazı web site kurma programları vardır.

Web Sitesi Kurma – Web Sitesi Yapma
10 Haziran 2020 Çarşamba 09:34 tarihinde eklendi, 3.061 kez okundu.

Webmaster adayları için web sitesi kurma atılacak adımların başında gelmektedir. Ancak başarılı bir web sitesi yapma ciddi düzeyde emek ve özen istemektedir. Çünkü söz konusu web sitesinin ileride iyi yerlere gelebilmesi başlangıçta dikkat edilecek hususlara bağlıdır. Web sitesi kurma hususunda tam olarak bilgi sahibi olmayanlar yani bu işte henüz yeni olanlar için uygulanması elzem bazı adımlardan söz edeceğiz.
 

Öncelikle bir web sitesi kurma düşünceniz varsa kafanızda bir fikrin oluşmuş olması gerekmektedir. Bu web sitesi kurma yolunda en önemli yere sahip adımların başında gelmektedir. Eğer kafanızda somut olarak oluşmuş bir fikir mevcut değilse internetten web sitesi fikirleri hakkında araştırma yapabilirsiniz. Örneğin; günümüzde e-ticaret siteleri ciddi cirolar elde etmektedir. İnsanlar artık alışverişlerinin büyük bir kısmını online platformlardan sürdürmektedir. Buna ek olarak; blog siteleri, eğitim siteleri, haber siteleri, online topluluklar ya da portföyler web sitenin konularına örnek niteliğinde olabilir.
 

Web sitesi kurma yolunda olan webmaster adaylarının aşina olması gereken bazı web site kurma programları vardır. Bu programların başında; Adobe Dreamweaver, Adobe Fireworks, MS Frontpage, Freehand, Swish, Corel Draw, Mysql gibi yazılımlar gelir. Webmaster adayının; benzersiz, ayrıcalıklı, dikkat çekici bir web sitesi kurma planı varsa mutlaka web site kurma programlarından yararlanması gerekmektedir. Web site kurma programları yaratıcılığın sınırlarını zorlar, hedef kitleyi belirlemede yardımcı olur, marka kimliğini oluşturur, arama motorunda söz konusu web siteyi ilk sıralara taşır.
 

İnternet sitesi nasıl açılır sorusunu soruyorsanız şayet mutlaka bir domain edinmek gerekmektedir. Domain; bir web sitesinin adıdır yani sitenin kimliğidir, adresidir. Domain seçiminde webmaster adayı son derece dikkatli olmalıdır. Sitenin adı karışık, çok uzun olmamalıdır. Akılda kalıcılık ve sadelik domainin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Web sitesi domaini satın almak için alternatiflerinizi iyice belirleyin ve birinde karar kılın. Herhangi bir domain sorgulama aracından bulduğunuz domaini sorgulatın. Size ve bütçenize en uygun gelen domaini seçip satın alın. Web sitesi kurma yolunda domain seçimi en önemli aşamalardan biridir. Bu nedenle bu konu üzerinde oldukça hassas davranmalısınız. Örneğin; .com uzantılı domainler her zaman daha avantajlıdır. Çünkü en çok hatırlanan domainler arasındadır.
 

Kurumsal site kurma düşüncesinde olan webmaster adayları genellikle web sitesi kurmanın fiyatları hakkında başlangıçta pek bir bilgi sahibi olmuyorlar. Web sitesi kurmanın fiyatları son derece değişkenlik gösterebilmektedir. Bunun nedeni webmasterın beklentileri ve bütçesidir. Web sitesi kuracak olan firmanın kalitesi, vizyonu, çalışanlarının maaşı, lisanslama giderleri vb. etkenler maliyetleri direkt olarak etkilemektedir. Eğer bütçeniz kısıtlıysa web sitesi firmalarının ellerinde halihazırda bulunan siteleri de satın alabilirsiniz. Bu siteler üzerinde ufak değişiklikler talep edebilmeniz mümkündür. Bu yol daha az maliyetli olacaktır.
 

Eğer web sitesi kurma düşüncesinde olup ancak herhangi bir maliyete katlanmak niyetinde değilseniz bunun da bir yöntemi var: Wix site kurma. Wix siteler ücret ödemeden, herhangi bir maliyete katlanmak zorunda olmadan web sitesi kurma nın yoludur. Wix site kurma son dönemlerde bir hayli artmıştır. Wix ile profesyonel görünümlü bir web sitesi kurabilirsiniz. Wix kodlama bilmeyenler ancak profesyonel görünümlü bir web sitesi kurmak isteyenler için en etkili ve en cazip yoldur. Ayrıca wix sizlere yaklaşık 500 kadar farklı şablonlar sunuyor. Bu da sitenizin diğer sitelerden ayırt ediciliğini kolaylaştırıyor. Yaratıcı bir karakteriniz olmasa dahi yüzlerce farklı şablon arasından oldukça dikkat çekici tasarımlar yaratabilmeniz mümkün hale geliyor.