Yağ Yakmak İçin En Etkili Öneriler

Kaslarınızı güçlendirmek ve de kilo vermek için denediğiniz diyetlerden sonuç alamıyorsanız o zaman yaptığınız diyetin ya da programın yanlış olduğunu bilmelisiniz.

Yağ Yakmak İçin En Etkili Öneriler
29 Haziran 2017 Perşembe 17:32 tarihinde eklendi, 4.441 kez okundu.

Bunun içinde beslenmenizden tutunda sporunuza varıncaya kadar hepsini yeniden düzenlemeniz gerekiyor. Bu nedenle sizlerin faydasına olabilecek önerileri bu makalemizde sunduk. Aşağıdaki önerileri uyguladığınız da kilo vermek için etkili bir yöntem uyguladığınızı da çok kısa zaman içerisinde anlayacaksınız.
 

Koşularınıza önem verin
 

Çok fazla ağırlık kaldırmanın ya da ağır antrenmanlar yapmanın size kilo verdireceğini düşünüyorsanız o zaman yanılıyorsunuz. Vücudunuzun ihtiyacı olan tek şey kardiyo ve de doğru bir diyet programıdır. Vücut egzersize başladığınız andan itibaren ilk yirmi dakika içerisinde karbonhidrat yakmaya başlar 20 dakika sonrasında ise enerjiye ihtiyaç duyduğu için yağ yakmaya başlayacaktır. Bu yüzden sporunuzu yirmi dakikadan daha fazla sürdürmeniz gerekiyor. Kardiyo yalnızca kas dokularınızı çalıştırır ve sadece yağ dokunuzun yanmasını sağlar. Sürat koşucularına bakarsanız onların ciddi anlamda yağ yaktıklarını görebilirsiniz. Belirttiğimiz süre sonunda kaybettiğiniz enerjiyi yerine koymak için vücut yağ yakmaya başlayacaktır.  
 

Ağırlık kaldırmak zayıflamada etkilidir

Kilo kaldırmanın ağırlık kaldırmayla da alakası vardır. Bugüne kadar bir spor salonunda çalışmamış iseniz o zaman bunun vaktinin geldiğini söyleyebiliriz. Ancak birden ağırlıklara başlamayın ilk önce vücudunuzun bu tempoya alışabilmesi için yavaş yavaş onu hazırlamanız gerekiyor. Yavaştan başlayarak ağıra doğru giderseniz ilk önce kilo kaybetmeye başlayacaksınız ve ardından kaslarınız gelişmeye başlayacaktır.
 

Yağlarınızın eritilmesi için ağırlık çalışmak şarttır. İnsan vücudunda yağlar kas hücrelerinin içerisinde yakılır. Buradan çıkarılacak sonuçta şudur. Daha fazla kas kütlesine sahip olduğunuz da daha fazla yağ yakımı gerçekleştirilecektir. Tabiki burada diyetinize de dikkat etmek durumundasınız. Çünkü yapacağınız yanlış bir diyet sizin kilo kaybınızı değil alımınızı tetikleyecektir. Genelde erkekler bu dengeye daha fazla dikkat ederler çünkü kadınlar için ağırlık kaldırmak çok fazla uygun olmayabilir aynı zamanda kadınlar kas kütlesine sahip olmakta istemezler.

Stresinizi yok etmek için yoga yapın
 

Ağırlık çalışmak istemiyorsanız o zaman sakin bir spor olan yoga’yı deneyebilirsiniz. Yoga aynı zamanda sizin stresinizi de ortadan kaldıracaktır. Yoga’da önemli olan konu doğru nefes alıp verimidir üstelik sakinleşmenizi de sağlayacaktır. Eğer ki yogaya başladıysanız o zaman daha sağlıklı ve dingin olduğunuzu da hissedeceksiniz. İnsan vücudunda stres karın yağlarınıza ve vücudunuzdaki farklı dokulara da katılacaktır. 
 

Crossfit antrenmanlarına yönelin

Spora başlarken aynı zamanda fiziksel açıdan kendinizi de denemiş olursunuz. Vücudunuzun becerisini ölçme konusunda crossfit egzersizlerinin de üstüne yoktur. Crossfit sporunda yarışmalar ve grup çalışmaları daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır. 

 

Bölgesel zayıflama denilen bir şey yoktur

Birçok internet sitesinde bölgesel zayıflama konusunda açıklamalar ve listeler görebilirsiniz.  Ancak bir gerçek var ki aslında bölgesel zayıflama şeklinde bir olay yoktur. Bunun için vücudunuz da bir bölgeyi çalıştırmayı değil tüm bölgeleri çalıştırmayı seçmelisiniz.
 

Süreci takip edin

Kilo vermeye başlamadan önce son kez fotoğrafınızı çekin çünkü bu sizin motive olmanıza neden olacaktır. Spora ve diyete başlamanızın ardından kilo vermeye başlayınca fotoğrafı gördüğünüzde mutlu olacak ve aslında hiçbir şeyi boşu boşuna yapmadığınızı anlayacaksınız. Hatta süreç içerisinde belli aralıklarla fotoğrafınızı çektiğiniz de sürecinizi de takip etmiş olursunuz.
 

Hep aynı tempoda antrenman yapmayın

Spor salonlarında genelde insanlar sürekli aynı hareketler üzerine çalışırlar. Ancak burada doğru olan şey bir hafta içerisinde en fazla 3 kez aynı hareketler ve antrenman temposuyla çalışmalısınız. Antrenman sıralamanızda yapacağınız değişiklikler sayesinde hem kendiniz de daha fazla eğlenmiş olursunuz hem de bu şekilde daha etkili olacaktır.
 

Beslenmenize önem verin

Yağ yakmak önemli olduğu kadar vücuda ekstra yağ almamak da önemlidir. Dolayısıyla beslenmenize ekstra önem göstermek zorundasınız çünkü iyi bir vücuda sadece antrenman ile ulaşılmaz. Öncelikle size uygun bir diyet listesi ve beslenme programı ile işe başlayıp akabinde düzenli egzersiz ile devam ederek istediğiniz sonuca çok daha hızlı bir biçimde ulaşabilirsiniz.


Arkadaşlarınızla birlikte spor yapın

Kalabalıklar içerisinde yapılan spor genelde daha faydalı olur. Çünkü kalabalıkta yaptığınız spordan sıkılmazsınız. İnsanların spor salonlarını tercih etmelerinin en büyük nedenlerinden biri de budur. Üstelik kalabalıkta arkadaşınızla birlikteyseniz o zaman onun sizi sizin onu desteklemesi sayesinde daha da ileriye doğru gidebilirsiniz. Şu şekilde düşünebilirsiniz. Yapamayacağınızı düşündüğünüz bir sporu sizi destekleyen bir arkadaşınızın sayesinde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
 

Yediklerinizin takipçisi olun

Teknoloji artık iyiden iyiye gelişti ve çeşitlendir. Bunun için diyet süreciniz içinde teknolojinin gücünden de faydalanabilirsiniz. Örneğin öğünlerinizi bir cep telefonu uygulaması ile şekillendirebilir ve de kalori hesaplamasını doğru bir şekilde yaparsınız. Üstelik uygulamaların hatırlatmaları sayesinde süreci takibiniz de daha kolay olacaktır.
 

Besin desteklerinden yardım alın

Antrenman öncesinde yağ yakmayı hızlandıran l-karnitin gibi gıda takviyelerinden destek alabilirsiniz. Bu tip yağ yakıcılar vücuttaki yağların hacmini küçülterek daha hızlı yakılmasına imkân tanırlar. Elbette düzenli bir egzersiz ile birlikte işe yaramaktadır.
 

Alkol ve gazlı içecekler yerine suyu tercih edin

Alkol ve de gazlı içecekler vücudunuz için her zaman zararlıdır. Bu yüzden bunlardan uzak durmanız gerekiyor. Sizin için en iyi sıvı takviyesi Su’dur. Günlük su tüketiminizi artırın. Su vücudunuzdaki toksinlerin dışarıya atılmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede hem daha hızlı kilo vermiş olursunuz hem de sağlığınızı koruma altına alırsınız.

Yukarıda sizin için toparladığımız önerilerimize uyduğunuz takdirde doğru hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verdiğinizi de göreceksiniz.