Yaz ayı yaklaşırken cilt bakımlarına dikkat edilmeli!

Yaz ayı yaklaşırken cilt bakımlarına dikkat edilmeli! Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge Ateş konu hakkında bilgiler verdi.

Yaz ayı yaklaşırken cilt bakımlarına dikkat edilmeli!
14 Mayıs 2022 Cumartesi 18:22 tarihinde eklendi, 1.165 kez okundu.
Yaz ayı yaklaşırken cilt bakımlarına dikkat edilmeli!
 
 
 
Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge Ateş konu hakkında bilgiler verdi.
 
 
 
Sonbahar ve kış aylarında soğuğun etkisiyle kuruyan cildimizi, doğanın uyandığı ilk bahar aylarında iyice nemlendirmeliyiz. Güneşin yüzünü göstermeye başladığı bu aylarda cildimizle ilgili dikkat etmemiz gereken en önemli şey güneşten koruyucularımızı ve nemlendiricilerimizi ihmal etmemek. Doğru cilt bakımlarıyla, kremlerle ve küçük vitamin enjeksiyonlarıyla cildimizi nemlendirmeli ve kışın hasarından kurmalıyız. Yağmurlar ve ılık hava tüm bakımlarımız için elverişli koşulları sağlamamaktadır.
 
 
 
Bu mevsimlerde hafif meyveli peelingler kış ayı boyunca yıpranan cildimizin üst tabakasını yeniler. Ardından hyaluronik asit ve antioksidan içerikli günlük bakım kremlerimizi düzene sokmalıyız. Yaz aylarında makyaj yapmak hepimiz için zulüm halini alır. O nedenle ilk bahar aylarında minik peelingler, uygun lazer sitemleri ve vitamin enjeksiyonlarıyla cildimizi yazın makyaja ihtiyaç duymayacak hale getirmek mümkün.
 
 
 
Cildimizi nemlendirmek ve güneşten korumanın yanı sıra değişen hava koşullarına uyum sağlamaya çalışan cildimizin yağ dengesi de bozulabilir. Bu nedenle uygun yüz yıkama jelleriyle cilt temizliğimizi yapmak ve makyaj kalıntılarından cildimizi kurtarmak bu mevsim temel görevlerimizden. Unutmayın ki sağlıklı, nemli, ışıl ışıl bir cilt hepimize kendimizi daha iyi hissettirir.