10 hafta önce istifa sinyali vermiş

Bu ayın sonunda görevinden feragat edeceğini açıklayan Papa 16. Benediktus'un 10 hafta önce yaptığı bir söyleşi, bugün Alman Focus dergisinde yayınlandı.

10 hafta önce istifa sinyali vermiş
16 Şubat 2013 Cumartesi 16:09 tarihinde eklendi.

 

Papa, son röportajda, "Ben artık yaşlı bir adamım. Papalığımdan çok fazla beklenti olduğunu sanmıyorum. Bugüne kadar yaptıklarımın yeterli olduğunu düşünüyorum" dedi. 
 
16. Benediktus'un daha önce biyografisini kaleme almış olan Alman gazeteci Peter Seewald, 10 hafta kadar önce Papa ile röportaj yaptı. Yeni yayınlanan bu söyleşide, Papalık süresi boyunca kendisinden ne beklendiğine yönelik bir soru üzerine 16. Benediktus, "Yaşlı bir adamım ve gücüm azalıyor. Şimdiye kadar yaptıklarımın yeterli olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi. Bu sözlerin, haftalar önce Papa'nın görevi bırakma sinyalleri olarak algılandığı belirtildi. 
 
"VATİLEAKS BENİ SARSMADI"
 
Papa ayrıca Vatikan'da yeri yerinden oynatan ve kamuoyunda 'Vatileaks' olarak bilinen, baş uşağı Paolo Gabriele'nin özel belgeleri dışarıya sızdırmasına ilişkin olayı da değerlendirdi. "Bunun ardından, bir çeşit çaresizliğe düştüğümü ya da evrensel bir acı yaşadığımı söyleyemem. Sadece anlam veremedim" diyen Papa, bu skandalın patlak vermesinin ardından kendisini ne yorgun ne de şaşkın hissettiğini söyledi. 
 
"PAPA'YI HİÇ BU KADAR BİTKİN GÖRMEMİŞTİM"
 
Gazeteci Seewald yaptığı yorumda ise, daha önce Papa'yı bu kadar bitkin ve moralsiz görmediğini anlatırken, "Gücünün son damlalarını, İsa'ya ilişkin üçleme kitabının sonuncusunu bitirmek için harcadı" dedi. Papa da söz konusu röportajda, bunun kendisinin son kitabı olacağını söylediği ifade edildi.
 
16. BENEDİKTUS, 2 AYDAN ÖNCE VATKAN'A DÖNMEYECEK 
 
Öte yandan, Vatikan Basın Bürosu Sorumlusu ve Sözcüsü Peder Federico Lombardi, yeni Papa seçimlerinin, 15 Mart'tan da önce başlayabileceğini açıkladı. Bu arada, resmen görevi bırakacağı 28 Şubat günü Papa'nın bir helikopterle Roma yakınlarındaki Albani Tepeleri'nde bulunan Castel Gandolfo'daki Papalık yazlık ikametgahına geçeceği, burada Nisan ayı sonuna kadar kalacağı belirtildi. Daha önceki açıklamalarda ise Papa'nın burada, Mart ayında halefi seçilene kadar kalacağı ve daha sonra Vatikan'da kendisi için restore edilen eski bir manastır olan Mater Ecclesia'ya geçeceği duyurulmuştu. Halefinin seçilmesinin ardından 16. Benediktus'un da Vatikan'da ikamet edecek olması, yönetimde çift başlılık endişesini gündeme getirmişti. 

DHA