Masa İsimliği ile Profesyonelliğinizi Yansıtın

Masaüstü çalışanlar için masanın düzeni hem hizmet veren için hem de hizmet alan için oldukça önemlidir. Masa üstünde olması gereken önemli aksesuarlardan beri de masaüstü isimlik olarak bilinir. Ofis ortamlarında unvanı temsil eden bir aksesuardır.

Masa İsimliği ile Profesyonelliğinizi Yansıtın
15 Nisan 2024 Pazartesi 10:58 tarihinde eklendi.

Masaüstü çalışanlar için masanın düzeni hem hizmet veren için hem de hizmet alan için oldukça önemlidir. Masa üstünde olması gereken önemli aksesuarlardan beri de masaüstü isimlik olarak bilinir. Ofis ortamlarında unvanı temsil eden bir aksesuardır.
 

Masa İsimliği Nedir? Nasıl Olmalıdır?
 

Ofis ortamında çalışan kişiler isimlerini masa üstündeki isimlikleri yazarak profesyonelliğini oldukça artırır. Genel anlamda masaüstü isimlik aksesuarı ofis ortamında tercih edilmektedir. Ofis ortamında sadece beyaz yakalar akla gelse de aslında makamlar içinde masa isimli oldukça tercih edilir. Müdür yardımcısı, başhekim, müdür, daire başkanı, müşavir, bakan yardımcısı ya da bakan gibi çeşitli makamlarda da masaüstü isimliği sıklıkla kullanılır.
 

Masa İsimliği Modelleri Nelerdir?
 

Masa isimliği modelleri oldukça çeşitlidir. Genel anlamda kişinin verdiği hizmete yönelik olarak farklılaştırılabilir. Minimalist tasarım anlayışı ile yapılan masaüstü isimlik çeşitleri ve modelleri kişinin zevkine göre değişebilmektedir. Sade, ahşap ya da deri modelleri de tercih edilebilir. Aynı zamanda rüstik ya da lüks görüntüyü seven müşteriler için de mermer ve kristal masa isimli modelleri vardır.
 

Masaüstü İsimlik Özellikleri Nelerdir?
 

Şu an piyasada çok çeşitli masa üstü isimlik bulunmaktadır. Özellikle ise genel anlamda tasarıma yönelik olarak değişiklik göstermektedir. Kullanıcıların beğenisine yönelik olarak deri, lazerle, kristal ya da ahşap isimlikler tercih edilebilir. Herkes kendi zevkine ve bütçesine yönelik tercih yapar. Masa üstü isimlikler genel olarak yeni terfi almış ya da işe yeni başlamış kişiler için hediye olarak verilmektedir.
 

Makam Bayrağı Nasıl Yapılır?
 

Makam ofislerinde ya da makamların bulunduğu ortamlarda bazı aksesuarlar olmazsa olmaz haline gelmiştir. Kalın bir saten kumaş üzerine yapılan makam bayrağı da olmazsa olmaz aksesuarlardan biridir. Makam bayrağı dijital baskı tekniği kullanılarak yapılmaktadır. Baskı aşamasında baskının canlı olmasına dikkat etmek gerekir. Baskının daha kalıcı olması ve renklerin belirginleşebilmesi adına 200° ila 230° arasında fiske makineleri tercih edilir.
 

Makam Bayrağı Özellikleri Nelerdir?
 

Makam bayrakları genel anlamda çift kat zaten kullanılarak yapılmaktadır. Kola ya da tela atılarak üretim yapılır. Bayrak direği üzerine direkt olarak makam bayrağı yerleştirilebilmektedir. Bayrak direği için ise pirinç ya da krem gibi dayanıklı metaller tercih edilir. Direğin ölçüsü ortalama olarak 230 santim civarında olsa da müşterilere göre değişiklikler gösterilebilir.
 

Makam Bayrak Nerelerde Tercih Edilir?
 

Cumhurbaşkanlığı makamı, oteli, mahkemeler, emniyet müdürlüğü, belediye başkanlığı, müsteşarlık ya da banka gibi yerlerde makam bayrağı sıklıkla tercih edilir. Yani genel anlamda bu bayraklar özel ve resmi kuruluşlar da kullanılmaktadır. Özel kuruluşlarda mekanın estetik görünüm sağlamasına yardımcı olur.
 

Sümen Takımı Nedir? Nasıldır?
 

Özellikle işyerlerinde tercih edilen belirli aksesuarlar vardır. Ofis masalarının üst kısmında yer alan eşyaların düzenli durmasını amaçlayan takımlar sümen takımı olarak bilinmektedir. Masa üstüne yerleştirilen bu takımlar ofis masalarına şık ve düzenli görünmesine yardımcı olmaktadır. İşyerlerinde kullanılan diğer araç ve gereçleri düzenli bir şekilde durmasını amaçlar.
 

Sümen Takımı Özellikleri Nelerdir?
 

Şu an çok çeşitli modelde ve özellikte ofis malzemeleri ve ofis araç gereçleri bulunmaktadır. Ahşap malzemeden yapılan sümen takımı da ofis malzemeleri arasında yer almaktadır. Genel anlamda ahşaptan yapılan bu malzemeler mobilya ve masalarla uyum sağlamaktadır. Ahşap dışında mermer ya da deri gibi farklı sürmen takımı yapımında da tercih edilebilmektedir. Mermer sürme takımları ağır bir yapıya sahip olsa da masada oldukça şık bir şekilde durur.
 

Ahşap malzemeden yapılmış olan takımların yere düşme ihtimali mermer yapılara göre daha yüksektir. Masada kullanılmak istenen denen eşyaya kolayca ulaşmak, çalışanın işini kolaylaştırmak gibi özellikler sümen takımı özellikleri arasında yer alır. Sürmen takımları üzerinde yerleştirilecek olan not kağıtları da düzenli bir şekilde bir arada durabilir. Bununla beraber kalemlikler de bir arada duracağı için kalemlerin kaybolmasına da engeller. Sümen takımı aynı zamanda kaydırmaz özelliğe sahiptir.