"100 prova sonrasında Ladin'i öldürdük"

Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonu anlatan 'Kolay Bir Gün Değildi' adlı kitabın yazarı Mark Owen, ilk kez kamera karşısına geçti.

100 prova sonrasında Ladini öldürdük
10 Eylül 2012 Pazartesi 16:57 tarihinde eklendi.

 

Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonu anlatan 'Kolay Bir Gün Değildi' (No Easy Day) adlı kitabın yazarı, gündemden düşmüyor.
 
Bir yıl önce gerçekleşen operasyonda görev yapan ve Mark Owen takma adıyla tanınan deniz komandosu, Amerikan CBS kanalına konuştu.
 
Gerçek adının Matt Bissonnette olduğu iddia edilen Owen, yayına çıkarken sesi ve görüntüsü değiştirildi. 
 
Teknik hileyle sesi değiştirilen Owen, Hollywood makyözleri tarafından yapılan 4 saatlik makyaj sonucu gerçek görüntüsünü tamamıyla gizlemeyi başardı.
 
Owen'ın, El Kaide'den gelebilecek tehditlerin hedefi olabileceğinden endişe ediliyor.
 
Mark Owen, röportajda Bin Ladin'in yakalanmak yerine öldürülmesiyle ilgili tartışmaya açıklık getirdi. Owen, "Bin Ladin görevi kesinlikle yalnızca öldürmeye dayalı bir görev değildi. Eğitimimizde bunun bir suikast olmadığı, bu nedenle fırsat bulursak onu canlı yakalamamız vurgulanmıştı" dedi.
  
Olay öncesinde, Bin Ladin'in evinin ABD'de gerçek boyutlarıyla inşa edildiğini ve bu evde yaklaşık 100 kez prova yaptıklarını anlatan Mark Owen, Pentagon'un kitabı siyasi amaçla yazdığı yönündeki suçlamalarını da reddetti ve "Kitap seçim döneminde piyasaya çıkmış olabilir, ama siyasi amaç taşımıyor" dedi.
 
Kitapta Beyaz Saray'dan yapılan açıklamanın aksine Bin Ladin'in silahsız olduğu iddia ediliyor.
 
Pentagon, ordunun sırlarını ifşa ettiği suçlamasıyla Mark Owen hakkında yasal adım atmaya hazırlanıyor.

NTV