11 Eylül kurbanları anıldı

11 Eylül terör eylemlerinin 12. yıl dönümü geniş güvenlik önlemleri altında Dünya Ticaret Merkezi'nin yıkıldığı noktada düzenlendi.

11 Eylül 2013 Çarşamba 19:08 tarihinde eklendi.

Dünya Ticaret Merkezi’ne ilk uçağın çarptığı saat 08.46'da başlayan törene saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Tören için Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik terör saldırılarında yerle bir olan İkiz Kuleler'den geri kalan Sıfır Noktası'nda inşa edilen ve iki devasa anıt havuzdan oluşan 11 Eylül Anıtı (9/11 Memorial) etrafında toplanıldı. Günler öncesinden güvenlik önlemlerini en üst seviyede tutan New York Polisi, törenin yapıldığı meydanda adeta kuş uçurtmadı.

Saygı duruşu ile başlayan tören, Amerikan Milli Marşı’nın okunması ile devam etti. Her yıl olduğu gibi, hayatını kaybeden 2 bin 983 kişinin ismi aile yakınları tarafından tek tek okunmaya başlandı.

Törende, saldırıda ölenlerin yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Program esnasında saldırılarda ölenlerin isimlerinin yakınları tarafından okunduğu sırada katılımcılardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

12 yıl önce 11 Eylül'de teröristler tarafından kaçırılan iki uçak, New York'ta ikiz kuleler şeklinde inşa edilen Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpmış iki bina da yıkılmıştı.

New York'taki saldırının ardından kaçırılan başka bir uçakla Washington'da bulunan Savunma Bakanlığı binası da (Pentagon) hedef alınmıştı. Kaçırılan dördüncü uçak ise herhangi bir saldırıda kullanılmadan Pennsylvania'da düşmüştü. Saldırılarda 3 bine yakın insan hayatını kaybetmişti.


CİHAN