12 milyon TL'den oldu!

'Arım Balım Peteğim' programı için yapımcısıyla mahkemelik olan Petek Dinçöz, kazandığı 12 milyon lirayı almak için başvurduğu icradan eli boş dönmüştü. Haksız yere şirketin içinin boşaltıldığını ileri süren Petek Dinçöz ve avukatı duruşmaya gitmeyip, mazeret de sunmadığı için ünlü şarkıcının şikâyet hakkı elinden alındı.

12 milyon TLden oldu!
23 Mayıs 2020 Cumartesi 17:33 tarihinde eklendi, 1.705 kez okundu.
Petek Dinçöz, 2009-2010 yılları arasında 'Arım Balım Peteğim' isimli programın sunuculuğunu yapmıştı. Şarkıcı, o dönem alamadığı parası için yapımcı şirkete dava açtı.
 
Mahkeme, yapım şirketinin 12 milyon lira ödemesine hükmetti. Dinçöz, parasının tahsili için icra istedi. Ancak icraya giden memurlar, şirketin üçüncü şahıslara devredildiğini ortaya çıkardı.
 
Şirketin üzerine kayıtlı gayrimenkul ya da mal varlığı tespit edilemeyince, şirketin planlı şekilde hareket ederek muhasebe hesaplarının boşaltıldığını belirtip, şirketin haksız davranışı nedeniyle zarara uğratıldığını belirten Petek Dinçöz, İcra Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
 
Günaydın'dan Dilek Yaman'ın haberine göre; Petek Dinçöz, yapım şirketinin, 'alacaklıyı zarara uğratmak için mevcudu eksiltmek' suçunu işlediğini öne sürdü.
 
Geçtiğimiz günlerde İcra Ceza Mahkemesi'nde yargılama yapıldı. Mahkeme, Dinçöz'ün her ne kadar sanık şirket sahibinin hapis cezası ile cezalandırılması istese de, mahkemeye usulüne uygun olarak davet edilmesine rağmen ünlü şarkıcının ya da avukatının duruşmaya gelmediği ve gelmediği gibi bir mazerette de bulunmadığı gerekçesiyle şikayet hakkının düşürülmesine karar verdi.