15 Liralık telefon cinayetin tatbikatı

Gaziantep'te 15 TL'ye aldıkları cep telefonunun arızalı çıkması üzerine tartıştıkları satıcı 18 yaşındaki Abdullah Gül'ü öldürmekten tutuklu olan 3 zanlıya olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

15 Liralık telefon cinayetin tatbikatı
25 Ocak 2013 Cuma 19:08 tarihinde eklendi, 1.480 kez okundu.

 

 
İddiaya göre, 1 Ekim 2011'de Mehmet Üzüm, Ömer Yıldırım, İsa Deniz ile halen yakalanamayan bir kişi Söylemez Pasajı'nda işyeri bulunan telefon satıcısı Abdullah Gül'den 15 TL'ye bir telefon satın aldı. Ancak, telefonun arızalı çıkması üzerine üç arkadaş, telefoncuya gelerek tartıştıkları Abdullah Gül'ü pasajın karşısındaki kahvede bıçaklayarak öldürdü. Aynı kavgada 4 kişi de yaralandı. Olayın ardından yakalanarak tutuklanan Mehmet Üzüm, Ömer Yıldırım, İsa Deniz'e yargılandıkları mahkeme tarafından keşif yaptırıldı.
 
3 sanık, cinayet yerine cezaevi aracıyla geniş güvenlik önlemleri arasında getirildi. Ancak, kavgada yaşamını yitiren Abdullah Gül'ün yakınlarının da olay yerinde bulunması nedeniyle otobüsten indirilmedi. Zanlılar burada da suçlamaları kabul etmedi.
 
Keşif yapılan yerde maktulün babası Müslüm Gül ve diğer yakınları katil zanlılarına tepki gösterdi. Bazı kişiler zanlılara, "Bu iş burada bitmedi. Bizim gencecik çocuğumuz öldü. Bunun hesabını vereceksiniz" diye bağırdı. Zanlılar keşfin ardından tekrar cezaevine gönderildi.

DHA