"169 bin derslik yaptık"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, tüm Cumhuriyet tarihi boyunca 334 bin 800 derslik yapıldığını belirterek, ''Halbuki bizim 8 yıllık iktidarımız döneminde tüm Türkiye'de tam 169 bin 200 derslik yapıldı. Tüm Türkiye tarihi boyunca yapılmış olan derslik sayısının yarısından fazlasını biz tek başımıza yaptık'' dedi.

169 bin derslik yaptık
22 Ocak 2012 Pazar 17:22 tarihinde eklendi.

Ömer Dinçer, Arnavutköy Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Arnavutköy 2. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, geçen 9 yıllık iktidarları süresince duble yollar, KÖYDES projeleri yaptıklarını, hastaneleri birleştirdiklerini, dünyanın en kapsamlı ve geniş sosyal güvenlik ve sağlık hizmetleri sistemlerini kurduklarını söyledi. 
    
AK Parti'nin hizmet anlayışının ve kapasitesinin genişlediğini dile getiren Bakan Ömer Dinçer, AK Parti ailesi olarak yaptıkları hizmetlerin farkında olduklarını, ancak topluma anlatılması sorumlulukları bulunduğunu ifade etti. 
    
Bakan Ömer Dinçer, "Otoyollarıyla, havaalanlarıyla, raylı sistemleri ve hızlı trenleriyle Türkiye'nin adeta çehresini değiştirdik. Tüm Cumhuriyet tarihi boyunca 334 bin 800 derslik yapıldı. Halbuki bizim 8 yıllık iktidarımız döneminde tüm Türkiye'de tam 169 bin 200 derslik yapıldı. Tüm Türkiye tarihi boyunca yapılmış olan derslik sayısının yarısından fazlasını biz tek başımıza yaptık" dedi. 
    
Bakanlık olarak tüm okullarda akıllı tahta uygulamasına geçeceklerini, öğrencilere tablet bilgisayar vereceklerini de anlatan Dinçer, "Çocuklar, tablet bilgisayarla hem okulda hem de evlerinde internet hizmeti alıp ödevlerini yapabilecek. Artık kitap taşıma olmayacak. Çocuklar internet kafelerden kurtulacak. Tüm bunlar iyi hizmetler değil midir- Tüm bunları sizden aldığımız güçle yapıyoruz" diye konuştu.