2 bin 650 kilometre ‘uzak’tan öğrenim görüyor

Gediz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GedizUzem), eğitimde fırsat eşitliği sağladı. Akademik kariyer yapmak, kendini geliştirmek isteyenlerin önündeki yer ve zaman engeli kaldırıldı.

2 bin 650 kilometre uzaktan öğrenim görüyor
22 Nisan 2014 Salı 10:27 tarihinde eklendi.

Dileyen dilediği yerden Gediz Üniversitesi’nde eğitim alabiliyor. İleri teknolojinin kullanıldığı bu imkandan yararlanmak için internet bağlantılı bir bilgisayar ya da akıllı telefon gerekiyor.

Yaşadığı yerden, işinden ve ailesinden uzak kalmadan Gediz Üniversitesi’nde öğrenim görenlerden biri de Çetin Yazıcı. Almanya’nın Nürnberg şehrinde oturan Yazıcı, yaklaşık 2 bin 650 kilometre uzağındaki Gediz’deişletme alanında yüksek lisans yapıyor. Oechsler AG Firması’nda yönetici olarak çalışan Yazıcı, Türkiye’deki bir üniversitede eğitimine devam etme hayaline 43 yaşında ulaştığını dile getiriyor, şunları söylüyor: “Normal koşullarda İzmir’deki Gediz Üniversitesi’nin öğrencisi olmam imkansız, GedizUzem sayesinde ise mümkün. Oturduğum yerden derslere ve sınavlara giriyorum. Yüzlerce kilometre uzağımdaki akademisyenlerle birebir görüşüp soru sorabiliyorum. Normal ders koşullarından aslında pek farkı yok. Bu imkanı sağlayan Gediz Üniversitesi’ne ne kadar teşekkür etsem az...”

Artık imkansız değil
Gediz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gürler de Çetin Yazıcı gibi yurtdışından ve Türkiye’nin farklı yerlerinden çok sayıda öğrencileri olduğunu ifade ediyor. Yrd. Doç. Dr. Gürler, şöyle konuşuyor: “GedizUzem olarak şu an işletme alanında lisansüstü eğitim veriyoruz. Önümüzdeki dönem iş sağlığı ve güvenliği alanında ön lisans ile yüksek lisans, sağlık kuruluşları yöneticiliğinde de yüksek lisans eğitimi başlatacağız. Bu yönde yoğun istek var. Ayrıca 400’ün üzerinde konu başlığında sertifika programları gerçekleştiriyoruz. Çalışma, ulaşım ve zaman engelleri aşılarak kişilerin kendilerini geliştirmelerini sağlayan uzaktan eğitime gösterilen ilgi yakın gelecekte daha çok artacak.”


CİHAN