20 dakikalık yağmur Ankara'yı felç etti

Başkentliler yaz ayında dolu sürpriziyle karşılaştı. Daha sonra başlayan sağanak yağmur ise günlük yaşamı felç etti.

20 dakikalık yağmur Ankarayı felç etti
16 Haziran 2011 Perşembe 14:28 tarihinde eklendi, 7.069 kez okundu.

 

20 dakika etkili olan yağış nedeniyle birçok alt geçit ve yol sular altında kaldı.
 
Balgat’ta bulunan “70 Gün Alt Geçidi” adeta dereye döndü. 7-8 metrelik geçitte aralarında LPG tüpü taşıyan bir kamyanetin de bulunduğu 5-6 araç sulara gömüldü.
 
Araçtaki vatandaşların kendi imkanlarıyla araçlarından çıktıkları öğrenildi.
 
70 günde tamamlandığı için “70 Gün Alt Geçidi” adını alan geçidin çökmesi tehlikesine karşı da bazı önlemler alındı.
 
Alt geçidin üzerinden geçişlere izin verilmezken, trafik akışında da düzenleme yapıldı.
 
Bölgeye gelen arama-kurtarma ekipleri, çalışmalara başladı. Balık adamlar araçlar içerisinde kimsenin bulunup bulunmadığını kontrol ediyor.
 
KARAYOLUNDA MAHSUR KALDILAR
Konya-Ankara karayolunun Kepekli mevkisinde ulaşıma kapanan karayolunda çok sayıda araç da mahsur kaldı.
 
Yaklaşık bir saattir karayolunda ulaşım sağlanamazken, kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluştu. Dolu kalınlığının karayolunda yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı görüldü.
 
'DOLU IZGARALARI KAPATTI'
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, dolu yağışının bütün ızgaraları kapattığına işaret ederek, bu nedenle yollarda su birikintilerinin oluştuğunu savundu.
 
GÖKÇEK: HİÇBİR ALTYAPI DAYANMAZ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte metrekareye 50 kilogram yağış düştüğünü, öğle saatlerinden bu yana ortaya çıkan yağış ve doluyu "doğal afet" olarak nitelediğini söyledi.
 
Altgeçitlerde ulaşımda sorun yaşandığını, dolu nedeniyle logarların tıkandığını ifade eden Melih Gökçek, "Yaşanan olaylar normal bir yağış değil, altyapıdan kaynaklanan bir durum değil. Bu duruma hiçbir altyapı dayanmaz. Arkadaşlara talimat vererek, tüm radyoların 'vatandaşların trafiğe çıkmaması için anons edilmesi yönünde' uyarılmasını istedim" diye konuştu.
 
'TRAFİĞE ÇIKMAYIN'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, vatandaşların zarar görmemesi için her türlü tedbiri belediye olarak aldıklarını belirterek, "Akşam saat 20.00'ye kadar zorunlu haller dışında vatandaşların trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz" dedi.
 
YAĞIŞ SÜRECEK
Meteoroloji’den yapılan açıklamada ise il genelinde görülen kuvvetli yağışların, Çankaya ve Gölbaşı ilçelerinde etkisini saat 19'a kadar artırmasının beklendiği belirtildi.