Bakan Karaismailoğlu TTSO'Ya Ziyarette Bulundu ve Görüşmeler Yapıldı

Adil Karaismailoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na (TTSO) ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında iş dünyasının talepleri Bakan Karaismailoğlu'na iletildi.

Bakan Karaismailoğlu TTSOYa Ziyarette Bulundu ve Görüşmeler Yapıldı
03 Mayıs 2023 Çarşamba 10:31 tarihinde eklendi, 5.762 kez okundu.

Adil Karaismailoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na (TTSO) ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında iş dünyasının talepleri Bakan Karaismailoğlu'na iletildi.
 

Trabzon'da faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri Bakan Karaismailoğlu ile bir araya gelerek altyapı ve ulaşım konularında yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaştılar. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Trabzon'un ekonomik kalkınması için gerekli olan yatırımların yapılması gerektiğini vurgulayarak Adil Karaismailoğlu desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
 

Bakan Karaismailoğlu Trabzon İçin Çalışmalarına Devam Ediyor
 

Bakan Karaismailoğlu Trabzon'un gelişimi için çalışmaların devam ettiğini ve bu konuda iş dünyasının görüşlerinin önemli olduğunu belirterek talepleri not aldı ve çözüm yolları için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Karşılıklı fikir alışverişleri ile geçen ziyaret iş dünyası temsilcileri tarafından olumlu bir şekilde karşılandı.
 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: Akıllı şehir hakkında düşüncelerini paylaştı bu konu hakkında gelecekte akıllı şehir şehir sakinlerine ne gibi olumlu etkileri olacağı hakkında fikir alışverişi yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu ortak akılla ilerlemek gerektiğini belirterek “Ulaşımda sanayide şehircilik alanında yapılacaklar belirlenmelidir. Bu dünyada da böyledir. Bu tür konularda herkesin görüşünün alınması gerekir. Açık ve şeffaf olmak lazım. Akıl akıldan üstündür. Ortak akılla şehrin ne tarafa gideceğini belirlememiz lazım. Özel sektör desteğiyle yatırımları Trabzon’a kazandırmamız gerekiyor. Yaptığımız işlerde fayda maliyet analizini yapmamız gerekiyor. Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeli. Ulaşım yatırımlarının etkisi hesaplanıyor üretime ve turizme etkileri değerlendiriliyor. Yatırım maliyeti on yılda geri dönüyor. Her yatırım böyledir. Özel sektör yatırımları da belli bir sürede geri döner. Türkiye altyapısını tamamlamıştır. Bundan sonra çok hızlı bir büyüme bekliyoruz. Karadeniz’in kıymetli bir varlığı var. O da yeşilliği ve doğasıdır. Yeşil doğaya pandemi süreci sonrasında olağanüstü bir ilgi var. Burada turizm 12 aya nasıl çıkar onu konuşmak gerekiyor. Burada ağır sanayinin olabileceği bir arazi yok. Karadeniz insanının bilgi ve becerisiyle tabiatı bozmadan temiz bir sanayi geliştirilebilir. Kırsal bölgeleri geliştirmemiz ve kırsalda yaşamı yeniden tercih edilir hale getirmemiz gerekiyor. Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi’ne 6-7 milyar TL’lik bir yatırım söz konusudur. Bu önemli bir maliyettir. Bu konuda tekrar bir araya gelerek daha detaylı görüşme yapılmasında fayda görüyorum” hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu