2012 sağlıkta şiddet yılı oldu

Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanları için 2012 yılı değerlendirmesi yapıldı.

2012 sağlıkta şiddet yılı oldu
31 Aralık 2012 Pazartesi 14:27 tarihinde eklendi.

 

Türk Sağlık-Sen verilerine göre; mayıs- ekim ayları arasında 3 bin 84 sağlık çalışanı şiddet görürken, bir doktor hasta yakını tarafından katledildi, bir sağlık çalışanı da intihar etti. 
 
2012 yılında sağlık çalışanlarının sorunlarla boğuştuğunu kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Sağlık çalışanları 2012 yılında sorunlarla boğuştu. Şiddet, istek dışı tayinler, görevden alınmalar gibi olaylara maruz kaldı. Döner sermaye ek ödemelerini emekliliğe yansıtılmaması, vergi adaletsizliği gibi uygulamalar nedeniyle yaşadığı mağduriyetler sonlandırılmadı. Kısacası sağlık çalışanlarının memnuniyeti için yeterli adımlar atılmadı. Umarız 2013 yılı sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırmak adına çalışmalar yapılacağı bir yıl olur. Bu temenni ile tüm çalışanlara yeni yılın hayırlar getirmesini umut ediyoruz.” dedi.
 
2012’nin aralık ayında 2 bin 359 sağlık çalışanının bir gecede isteği dışında tayin edildiğine dikkat çeken Türk Sağlık- Sen verileri, sözleşmeli sağlık çalışanı sayısının 30 bini aştığına işaret etti. 

CİHAN