2012'de dünyanın sonu gelecek mi ?

Maya takviminin bu yıl sona ermesi “2012’de kıyamet kopacak” iddialarını beraberinde getirmişti. Foreign Policy dergisi geçen yıl dünyanın sonunu getirebilecek senaryoları değerlendirmişti

2012de dünyanın sonu gelecek mi ?
01 Ocak 2012 Pazar 00:50 tarihinde eklendi, 2.977 kez okundu.

 

GÖKTAŞI DÜŞMESİ NEREDEYSE İMKANSIZ: Uzmanlara göre büyük kütleli bir göktaşı dünyada yaşamı bitirebilir. Ancak  bilim insanları bu kadar büyük çaplı göktaşlarının her bir milyon yılda yalnızca iki kez çarptığını söylüyor. Dünyaya son göktaşı 1908 yılında düşmüş, Hiroşima’da patlayan atom bombasından 1000 kat güçlü bir göktaşı patlaması yaşanmıştı.
 
İKLİM FELAKET OLACAK: Dünyanın sonuna dair en gerçekçi senaryolardan biri iklim değişikliği... Uluslararası İklim Değişikliği Paneli’ne göre yerkürenin bu yüzyılın sonuna dek 4-5 derece ısınmasıyla birlikte deniz seviyesi yarım metre kadar yükselecek, dünyanın birçok bölgesi su altında kalacak.
 
 
NÜKLEER SAVAŞ ÇIKABİLİR: Dünyada 23 bini aşkın nükleer silah vr. 1977 yılında ABD Savunma Bakanlığı, olası bir ABD-Sovyetler nükleer savaşı halinde maksimum 265 milyon kişinin öleceğini hesaplamıştı. Bugünkü silahların kapasitesi bilançonun daha da atmasına neden olabilir.
 
SALGINLAR DAHA HIZLI YAYILIYOR: Yüzyıllarca insanlığın korkulu rüyası olan veba, İspanyol gribi ve şimdi de patlak veren domuz gribi nedeniyle, bir salgının insanlığın sonu olması yönündeki endişeler güncelliğini koruyor.  Kuş gribi gibi virüslerin mutasyona uğraması  halinde insanlık  büyük tehlike altına girebilir.
 
BİLİNMEYENLER: Dünyanın sonunu getirebileceği söylenen teoriler arasında yanardağların gezegenin iklimini
değiştirmesi, bir yıldızdan yayılan gama ışınlarının atmosfere tehlikeli oranda radyasyon salması, teknolojilerin kazara kontrolden çıkması gibi senaryolar da yer alıyor.

Milliyet