3 günde 50bin iPhone5

ABD’li Apple’ın son model cep telefonu iPhone 5, piyasaya çıktığı tüm pazarlarda rekor üstüne rekor kırıyor.

3 günde 50bin iPhone5
19 Aralık 2012 Çarşamba 09:47 tarihinde eklendi, 1.005 kez okundu.

Geçen cuma günü Türkiye’de pazara çıkan iPhone 5’in Çin pazarına girişi firmanın hedeflerini bir anda yukarı çekerken, Turkcell, Vodafone ve Avea’nın satışları da önemli hacimleri yakaladı.

 
İlk 3 gününde Çin’de 2 milyon adetlik satış rakamına ulaşan Apple, Çin pazarında bugüne kadarki en güçlü iPhone satışının altına imza attı. Çin, Apple için ABD’nin ardından ikinci büyük pazar konumunda bulunuyor. Türkiye’nin de bu üç gün içinde üç operatör kanalıyla 50 binlik satış rakamını yakaladığı belirtiliyor.
 iPhone 5 telefonların satışa çıkmasının etkisiyle perşembeyi cumaya bağayan gece itibariyle Türkiye’de cep telefonu operatörlerinin önünde kuyruklar oluşmuştu.
 
Türkiye’de kontratlı paketler üzerinden 18 ay, 24 ay gibi sürelerle konuşma ve internet paketleriyle birlikte satılan iPhone’ların fiyatı 2.600 TL’den başlayıp, paket büyüklüğüne göre 5 bin TL seviyesine kadar çıkıyor. Operatörlerin en büyük talebi giriş seviyesindeki paketlere aldığı ifade edilerken, üç operatörün de yeni sipariş verdiği ancak Apple’ın stratejisi gereği ABD’deki merkezden onay beklediği bildiriliyor.
 
İlk 3 günlük satışlar
* ABD 5 milyon adet
* Çin 2 milyon adet
* Türkiye 50 bin adet
 
ABD’li Apple’ın en gelişmiş telefonu
* iPhone 4S’ten daha ince ve daha hafif olan iPhone 5, 7.6 milimetre kalınlığında.
* Yeni telefon iPhone 4S’ten yüzde 18 daha ince ve 112 gramlık ağırlığıyla yüzde 20 daha hafif.
* iPhone 5, A6 adlı yeni bir çipe sahip. A5 işlemcinin yerini alan bu çiple yeni telefondaki grafikler iki kat hızlı işlenecek.
* Dolu bataryayla 8 saat boyunca konuşmak mümkün. Telefonun bataryası stand - by’da ise 225 saat dayanacak.
* iPhone 4S’te olduğu gibi 8 megapiksel olan fotoğraf makinesi düşük ışıkta ve hızlı görüntüleri de yakalamak üzere tasarlandı. Ayrıca yeni kamera yüzleri tanıyacak, yüksek çözünürlüklü panaromik fotoğraflar çekebilecek.