300 yıllık denklem Google'da

Google yine bir sürpriz yaparak kullanıcılarının karşısına farklı bir logoyla çıktı

17 Ağustos 2011 Çarşamba 11:29 tarihinde eklendi.

 


 
Bugün logosunu değiştireren Google, dünyaca ünlü hukukçu ve matematikçi Pierre de Fermat'ın 300 yıl sonra çözülen muhteşem teorisini koydu. Google logosuna tıklayanlar ilk etapta Pierre de Fermat ile ilgili arama sonuçlarına ulaşıyorlar.
 
Google'ın Pierre de Fermat için çizdiği doodle'da renkli çizgiler bulunuyor. Pierre de Fermat, sayılar teorisinde önemli sonuçlar bulmuş, olasılık ve analitik geometriye de katkılarda bulunmuştu.
 
Günümüzde hatırlanmasının en önemli sebebi Fermat'nın Son Teoremi'dir. İşte Google da bugün bu denklemi logo olarak kullandı.
 
PİERRE DE FERMAT KİMDİR?
 
Pierre de Fermat (piyer dö ferma okunur) (d. 1601, Beaumont-de-Lomagne – ö. 12 Ocak 1665, Castres), Bask kökenli Fransız hukukçu ve matematikçi. İlk öğrenimini doğduğu şehirde yaptı.
 
Yargıç olmak için çalışmalarına Toulouse’de devam etti. Fermat, memurluğunun yoğun işlerinden geriye kalan zamanlarında matematikle uğraştı. 
 
Arşimet'in eğildiği diferansiyel hesaba geometrik görünümle yaklaştı. Sayılar teorisinde önemli sonuçlar bulmuş, olasılık ve analitik geometriye de katkılarda bulundu.
 
GOOGLE DOODLE NEDİR?
 
'Doodle' olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanılmış.
 
Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor.
 
Ayrıca internet kullanıcıları bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne/kişiye/konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.