3D yazıcı teknolojisi ile sınırları aşacaksınız

Hayal gücünüz ne kadar geniş, ya da bir teknoloji hayal gücünüzü nerelere kadar taşır. Peki, bir baskı makinesinden beklentileriniz nelerdir.

24 Mayıs 2016 Salı 09:33 tarihinde eklendi, 2.361 kez okundu.

Hayal gücünüz ne kadar geniş, ya da bir teknoloji hayal gücünüzü nerelere kadar taşır. Peki, bir baskı makinesinden beklentileriniz nelerdir. Bence artık bu beklentinizi de sınırlamayın. Çünkü 3d yazıcı ile yapabilecekler nelerdir sorusuna cevap o kadar fazla ve teferruatlı ki, sıradan bir cep telefonu ile 3g teknolojiye sahip bir cep telefonunun yapabilecekleri arasındaki farkı düşünün az çok kafanızda bir takım şekiller oluşacaktır. Önceden duysanız olur mu dediğiniz her şey bu teknoloji ile mümkün olacak..

 

Masa süsleri, maket proje ürünleri ve daha pek çok mini projenin üç boyutlu çizimi renklendirmesi ve elle tutulur bir materyal üretilmesini de mümkündür. Ayrıca küçük maketlerle uğraşı sevenler için hayallerindeki tasarıyı ortaya koymalarına her anlamda yardımcı olan cihaz sayesinde içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarmanız daha kolay olacak. http://geturkiyeblog.com/ge-hikayeleri/insa-eder/‘den farklı teknolojiler ile ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz.
 

3D YAZICI İLE HAYALLER GERÇEKLERŞİYOR
 

Her anlamda şekil kalıp ve maddelerin bir objesi elde edilirken hiç şüphesiz bu kolaylığı en çok kullanan gruplardan biri de medikal malzeme hazırlayanlardır. İnsan vücudundaki organların profesyonel bir şekilde bilgisayar ortamında biçimlendirilmesi ve maketinin yapılması tıp dünyası açısından inceleme alanında büyük kolaylıklar sağlıyor. Örneğin bir diş kalıbı ve incelikleri önce çiziliyor sonra üç boyutlu hale getirilerek 3d yazıcı yardımıyla ortaya dişin maketi çıkıyor ve hekimler bunun üzerinden daha kolay çalışma yapabiliyorlar.
 

Stilistler ve grafik tasarımcılarının da işlerini önemli ölçüde kolaylaştıran bu sitem sayesinde pek çok çizim tasarım ve cansız manken üzerinde stil denemeleri kolayca hallediliyor. Belediyelerin de bölgesel imar projeleri ve park bahçe tasarımlarında başvurduğu 3d teknolojisi kamu kurum ve kuruluşları içinde bir kolaylık şeklidir.
 

3D YAZICI İLE DİLEDİĞİNİZ HER ŞEYİ YAPABİLİRMİSİNİZ?
 

3d yazıcı ile yapılabilecekler nelerdirsorusuna cevaplarımız daha bitmedi. Ayrıca küçük eşyalar için tasarlanan kılıf ve süsü malzemeleri içinde bu gelişmiş teknolojiye başvuruluyor. Bir terzi, bir marangoz, bir ayakkabı tasarımcısı ya da bir mimar, fabrikalarda üretim planları hazırlayanlar, araba, uzay aracı, gemi, sandal, otobüs, uçak gibi taşıma araçlarının maketlerini tasarlayanlar, oyuncak firmaları ve daha pek çok sektör sık sık 3d teknolojinin kalıp çıkarma teknolojisine başvurur.
 

Ayrıca bilişim sektöründe yapılan fuarlarda görsel olarak teknolojinin ulaştığı boyutları göstermek alanında hem ürünlerin tanıtımlarında yardımcı olan bu teknoloji bilim çevresine ve müşterilerinize anlatmak istediğiniz her amaca hizmet edebiliyor.


Son olarak 3d yazıcı ile yapılabilecekler nelerdir diye soracak olursak; daha az zaman ve emek harcayarak daha nitelikli ürünler elde etmenizin mümkün olması diyebiliriz. Hatta yeni fikirlere ilham kaynağı olacak bu baskı sistemi sayesinde yapmak isteyip de ortaya koyamadığınız tüm tasarılarınızı hayata geçirebileceksiniz. Hayatınızı hem sanatsal anlamda, hem mesleğinizde hem de günlük işlerde kolaylaştıracak bu ürünlerla tanışmak için zaman kaybetmeyin. Daha fazla bilgi için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edin.