AB Mısır toplantısını erteledi

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı’nın önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleştirmesi planlanan Mısır toplantısının ertelendiği öğrenildi

AB Mısır toplantısını erteledi
17 Ağustos 2013 Cumartesi 21:19 tarihinde eklendi.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı’nın önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleştirmesi planlanan Mısır toplantısının ertelendiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, ‘‘AB Dışişleri Bakanları’nın Mısır’da yaşanan trajediyi ele alacakları toplantının Pazartesi günü yapılamayacak olması pişmanlık verici. Ancak haftanın ilerleyen günlerinde olabilir.’’ dedi.

Avrupa Birliği Mısır’da devam eden ve her geçen gün ölü sayısı artan olaylar karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Mısır’da yaşanan olayların AB Dışişleri Bakanları’nın önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleştirecekleri bir ‘acil durum toplantısı’ ile ele alınacağı açıklanmıştı. Ancak gelinen noktada bu toplantının ertelendiği öğrenildi. İptal kararıyla ilgili ilk açıklama İsveç’in Dışişleri Bakanı Carl Bildt’ten geldi. Daha önce yaptığı darbe karşıtı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Bildt, söz konusu toplantının ertelenmesinin ‘üzüntü verici’ olduğunu söyledi. Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yapan Bildt, toplantının haftanın ilerleyen günlerinde olabileceğini bildirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Mısır’da yaşanan ve binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların akabinde Avrupa Birliği dışişleri bakanlarına önümüzdeki hafta pazartesi acil durum toplantısı çağrısı yapmıştı.


CİHAN