ABD Başkanlık seçiminde ilk sonuçlar

ABD'nin 45. başkanını seçecek seçimler de ilk sonuçlar geldi. Resmi olmayan sonuçlara göre, 20 eyaletin 10'nu Cumhuriyetçi aday Mitt Romney, 10'nu da Başkan Barack Obama kazandı.

ABD Başkanlık seçiminde ilk sonuçlar
07 Kasım 2012 Çarşamba 05:02 tarihinde eklendi.

Kentucky, Indiana, West Virginia, Oklahoma, Arkansas, Tennesse, Alabama, Georgia ve South Carolina eyaletlerini Romney kazandı.  Resmi olmayan sonuçlara göre, Romney'nin şu anda 153, Obama'nın ise 157 delegesi bulunuyor.

 
KRİTİK EYALET PENNSYLVANIA OBAMA'NIN 
ABD seçimlerinde kilit eyaletler olarak gösterilen Pennsylvania ve Michigan'ı Demokrat aday Barack Obama kazandı. Obama Pennsylvania'da 20 delege kazandı. 
 
Pennsylvania, Connecticut,  Massachusetts, Maryland, Delaware, New Jersey, Illinois, Maine, Washington DC, Vermont, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Minnesota ve Rhode Island eyaletlerini ise Başkan Barack Obama kazandı. Vermont'un delege sayısı sadece 3. Kentucky ve Indiana eyaletlerini Romney'nin, Vermont'u ise Obama'nın kazanması bekleniyordu.
 
FLORIDA'DA OBAMA ÖNDE
Kritik eyalet Florida'da sandıklar kapandı ve ilk sonuçlara göre Obama önde gidiyor. Bir diğer kritik eyalet olan Virginia'da iki aday başa baş giderken, 18 delegeli kritik eyalet Ohio'de Obama önde gidiyor.   
 
ROMNEY'NİN ZAFER KONUŞMASI HAZIR
ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi aday Mitt Romney de, seçim sonuçlarını izlemek için son hazırlıklarını tamamladı. Romney "zafer konuşma"sını hazırladı. Romney'nin konuşmasının bin 118 sözcükten oluştuğu belirtiliyor.
 
Anketlere göre, Obama'nın şu anda 243 delegesi, Cumhuriyetçi aday Romney'nin ise 206 delegesi var.
 
OBAMA'DAN SÜRPRİZ ZİYARET
ABD Başkanı Barack Obama'nın kampanyasının merkezi Chicago'da geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Obama ise, kampanya noktalarına sürpriz ziyaretlerde bulundu. 
 
Seçim sonuçlarını memleketi Chicago'da izleyen Obama, sandıklar kapanmadan son şanslarını deneyerek seçmenlere telefon ve sosyal medya yoluyla ulaşmaya çalışan gönüllülere destek verdi ve kampanyasının son durumunu değerlendirdi. 
 
BASKET MAÇINI OBAMA KAZANDI 
Bunun yanında Obama, geleneğine uyarak, seçim sonuçları açıklanmadan önce arkadaşları ve danışmanlarıyla basketbol oynayıp, stres atmaya çalıştı. Basketbol maçını Obama'nın takımı 20 sayı farkla kazandı.
 
ROMNEY DE HAZIR 
Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney de, seçim çalışmaları için merkez olarak kullandığı ve seçim sonuçlarını değerlendireceği Massachusetts eyaletinin Boston kentinde hazırlıklarını tamamlandı.
 
Seçim çalışmalarına bugün de devam eden Romney, eşi ile birlikte Massachusetts eyaleti dahilinde evine yakın bir bölge olan Belmont'da oyunu kullandı. Romney, sonrasında seçim çalışmaları için Pensilvanya'ya geçti.
 
Sonuçların belli olmasının ardından Boston Kongre ve Sergi Merkezi'nde bir konuşma yapacak olan Cumhuriyetçi Parti adayını büyük bir basın ordusu takip edecek.
 
Basın mensupları kongre merkezinde gelişmeleri canlı yayınlarla dünyaya duyururken Romney'in ekibi de yapılacak konuşma için hazırlıkları tamamladı.
 
Seçimler Boston genelinde sakin bir havada geçerken akşam saatlerinde, Romney destekçilerinin Kongre ve Sergi merkezini doldurmaları bekleniyor.
 
OHIO'DE MEYDAN SAVAŞI 
Obama'nın başkan yardımcısı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Romney'nin başkan yardımcılığına aday olan Paul Ryan, seçimlerde en fazla çekişme yaşanması beklenen Ohio eyaletinde son dakika oylarını kazanmak için mücadeleye devam ediyor.