"ABD-PKK, DAEŞ'in 24 ton altınının peşinde" iddiası

ABD ve PKK'nın, DAEŞ'in Musul ve Rakka'dan çıkarken çölde belirli noktalara gömdüğü 24 tonu bulan altının peşinde olduğu ileri sürüdü.

ABD-PKK, DAEŞin 24 ton altınının peşinde iddiası
12 Aralık 2018 Çarşamba 09:13 tarihinde eklendi, 1.810 kez okundu.
İddianın sahibi, Yeni Şafak gazetesinden Yılmaz Bilgen'e konuşan eski DEAŞ maliye birimi çalışanlarından Ebu Zeyd el-Ambari. 
 
Ambari'ye göre, terör örgütü DAEŞ, 2015-2017 arası Suriye ve Irak'ta elde ettiği ganimetleri altın ve gümüşe dönüştürdü ve bu altınları eriterek para bastırdı. Örgüt, Musul ve Rakka'dan çıkarken bu altınları çölde belirli noktalara gömdü. ABD - PKK ittifakı da şimdi bu altınların peşinde. 
 
"Altınların nerede saklandığını sadece 7 kişi biliyordu" diyen Ambari, "Bunlardan ikisi öldürüldü, biri ise kayıp. Şimdi ABD ve PKK bu altınları ele geçirmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.
 
Ayrıca, Musul ve Rakka'nın düşmesiyle birlikte bazı örgüt elemanlarının 3 tondan fazla altını Peşmerge, ABD askeeleri, istihbarat elemanları ile PKK ve Suriye rejim mensuplarına, o bölgeden kurtulma amaçlı rüşvet olarak verdiklerini söyleyen Ambari, "Bu rüşvet çarkı gizli tutuluyor ve halen işlemeye devame diyor" dedi.