ABD'li Shannon, Müslüman oldu

ABD'de 8 ay önce tanıştığı 27 yaşındaki Mehmet Kaya ile nişanlanmak için Şanlıurfa'ya gelen 27 yaşındaki Shannon Coney, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

ABDli Shannon, Müslüman oldu
08 Temmuz 2013 Pazartesi 19:03 tarihinde eklendi.
Kendi rızasıyla İslamiyet'i seçtiğini ifade eden Coney, ismini Esma olarak değiştirdi.
 
ABD'nin New York kentinde Microsoft firmasında çalışan Shannon Coney, üniversitede eğitim gören Mehmet Kaya ile 8 ay önce tanışıp evlilik kararı aldı.

Nişanlanmak için Şanlıurfa'ya gelen Coney, Mehmet Kaya'ya Müslüman olmak istediğini söyledi. Şanlıurfa Müftülüğü'nde düzenlenen törenle Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından Kelime-i Şehadet getiren Shannon Coney, Müslüman oldu. İsmini Esma olarak değiştiren Coney, İslamiyet'i kendi rızasıyla seçtiğini söyledi.
 
Shannon Coney ile 8 aydır arkadaş oldukları ve nişanlanmak için Şanlıurfa'ya geldiklerini belirten Mehmet Kaya, "Hristiyan olan Coney ile çok güzel bir birlikteliğimiz var. Ona İslamiyet'in güzelliklerini anlatınca çok etkilendiğini ve bana Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

Onun bu düşüncesi beni bir kez daha mutlu etti. Bugün müftümüzün huzurunda Müslüman oldu. 6 ay sonra da Allah nasip ederse evleneceğiz" diye konuştu. İl Müftüsü İhsan Açık'tan ihtida belgesini alan Coney, daha sonra kayınvalidesi olacak Fahriye Kaya'nın elini öptü.

DHA