Ada’daki Rumlar çıldırdı

Rum Kesimi’nde 12 kişinin ölümüne yol açan patlama, Ada’yı karıştırdı. Göstericiler, ‘Hristofyas, cezaevine sen git’ sloganları attı

Adadaki Rumlar çıldırdı
14 Temmuz 2011 Perşembe 08:49 tarihinde eklendi.

 

Kıbrıs Rum Kesimi’nde Limasol yakınlarında bulunan Evengelos Florakis askeri üssünde Pazartesi günü meydana gelen patlamada 12 kişinin ölmesi Rum tarafını ayağa kaldırdı. Sokağa dökülen halk, Rum Başkanlık Sarayı’na yürümek istedi, Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas’a “Cezaevine sen git” diye bağırdı.
 
Patlamaya yetkililerin ihmalinin neden olduğunu savunan öfkeli vatandaşlar, Hristofyas’ı ve bakanları istifa etmeye çağırırken, “Biz koyun değiliz, bunu anlayın”, “Başkan Hristofyas’tan ve bakanlardan kendi kendilerine kelepçe vurmalarını, lüks arabalarına binmelerini ve kendi başlarına cezaevine gitmelerini bekliyoruz”, “Yönetmeyi hak etmiyorsunuz, utanın”, “Hristofyas, hem sen hem de bakanların istifa etsin” şeklinde sloganlar attı.
 
Bazı eylemciler Başkanlık Sarayı’na girmeye çalıştı, polis sert müdahale etti. Eylemciler, ellerindeki çatapatları, taşları ve molotofkokteyllerini Başkanlık Sarayı’na ve polislere doğru attı. Bunun üzerine, göstericileri dağıtmak isteyen polis göz yaşartıcı bomba kullandı. Olaylarda 25 kişi gözaltına alındı.
 
Eylemcilerden biri de elindeki megafonla; “Askerden kaçmaya hayır. Bütün anneler çocuklarını askere göndermelidir. Çocuklar vatana hizmet etmelidir, çünkü Beşparmaklar karşımızdadır ve üstünde de Türk bayrağı vardır” diye bağırdı.

Milliyet