Ahmet Altan dönecek mi?

CNN Türk'te ekrana gelen Ne Oluyor programında, okurların ısrarlı soruları üzerine Şirin Payzın Taraf'ı Mehmet Altan'a sordu.

Ahmet Altan dönecek mi?
15 Aralık 2012 Cumartesi 13:01 tarihinde eklendi, 1.406 kez okundu.

 

Taraf gazetesi Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Neşe Düzel ve Murat Belge gibi önemli isimlerin istifası ile sarsılırken herkesin merak ettiği "bundan sonra ne olacak?" sorusu canlı yayında Ahmet Altan'ın kardeşi Mehmet Altan'a soruldu.
 
KARDEŞİNE SORDULAR
CNN Türk'te ekrana gelen Ne Oluyor programında, Şirin Payzın'ın konuklarından biri Mehmet Altan olurken okurların ısrarlı soruları üzerine Payzın Taraf'ı Mehmet Altan'a sordu.
 
DÖNMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Mehmet Altan, kardeşi Ahmet Altan ve diğer isimlerin Taraf'a dönmesinin mümkün olmadığının altını çizerken, "inşallah bundan sonra Taraf yine aynı çizgide devam eder" diye de temenni etti.
 
TARAF İKTİDARI NEDEN ELEŞTİRDİ?
İşte Mehmet Altan'ın açıklamaları;
 
Taraf'ın bir patronu var, zor şartlarda dik durabilmiş bir patron. İnşallah bundan sonra da dik durmaya devam eder. Ben Ahmet Altan'ın geri döneceğini sanmıyorum. Roman yazan bir kişi, bu saatten sonra bir 5 yılını daha vermez gazeteciliğe.
 
"Bize muazzam bir Türkiye oluşturacağını söyleyen bir parti, Deniz Feneri ve ölen iki subayın otopsi raporunu, Uludere'de yaşananları, yine Uludere'de ölen 11 askerin sivil araçta ölmesinin nedenlerini, işçi kazalarını açıklamıyor.
 
İşkence yaptığı mahkeme kararı ile tescilli birine terfi verip "polisimi kimseye yedirmem" diyor. Türkiye'nin dinamiğini siyasi iktidar belirleyemez, geçici bir süre atı kuyruğundan tutmak gibi. Meselelerin hepsi ileride yargı konusu olacaktır.
 
Taraf gazetesi, daha önce attığı demokratik adımlar için iktidarı desteklerken işte bu sebeplerden ötürü AK Parti iktidarına cephe aldı. Bu soruları sormak, bu olan biteni eleştirmek kötü bir şey mi?"