Ahmet San kimi azarladı?

Organizatör, menajer Ahmet San, geçmişte bilinmeyen anılarını Hayatın İçinden programında paylaştı.

Ahmet San kimi azarladı?
02 Mart 2012 Cuma 19:14 tarihinde eklendi, 2.758 kez okundu.

 

Ceren Akdağ Şahin'in sorularını yanıtlayan San, Rolling Stones, Micheal Jackson ve Madonna konserlerinin sır perdesini araladı. Seneye tüm anılarını yazacağı kitapta toplayacağını ve tüm gerçekleri anlatacağını söyleyen Ahmet San, ''Dava açılmaması için birkaç defa avukatlar kontrol etmesi gerekiyor'' dedi.
 
ROLLİNG STONES KONSERİNİ KİM İPTAL EDİYORDU?  
 
Dünya Starı da olsa, benim şartlarımı kabul etmeli. Şartları empoze etme gücüm olmalı. Hep böyle çalıştım. Önce gelmek için 1.5 milyon dolar istediler. Mesela, Mick Jagger'ı doğumgününe gidip, hangi koşullarda gelmesi gerektiğine ikna ettim. Sonra menajeri Micheal Cole buna kıl oldu. İstanbul'a geldiklerinde karşımda masaya ayaklarını uzatıp, lakayit konuşmaya kalktı. İzin vermedim. Tehdit etti konseri iptal etmekle. Sana zarar verir dedi. Ama geri adım atmadım. İtiştik. Gittim. Konserden kısa süre öncesinde Micheal; Rollling Stones'u çıkartmıyorum'' dedi. Sonrasında konser alanında yerlerdeki kaplamaları içeride insanlar varken sökmeye kalktım. İptal ediyordum konseri. Ve Mick Jagger'ın yanına gittim, anlattım. 50 bin kişi dinlemeye gelmiş, halledeceğim'';dedi. Halletti. Ve ilk defa hayatımda yaptığım bir konseri başından sonuna izlemiş oldum. Ne olacak konserin sonuna kadar bekledim. Şimdi kendisiyle dostuz. Onun kurduğu Live Nations şimdi Madonna'yı getiriyor.
 
MICHAEL JACKSON KONSERİ  
 
Aslında 1992 yılında Türkiye'de konser verecekti. Geldi hastalandı. Geri döndü. Çok uzun bir turnenin üç ayağı vardı. İstanbul, İzmir, Ankara'ydı. Ve hastalanıp, geri dönünce spekülasyonlar arttı. Parasını ödemedi, dublörü geldi diyenler oldu. Ama gerçek; Hastalandı. Özel uçakla doktor geldi. Fakat 2 gün kalıp, iyileşemedi. Geri döndü. 93 yılında gelmeyi kabul etti. Ama çok dedikodu oluyordu. İnanç artsın diye Türkiye konseri öncesi Türk gazetecileri Moskova'ya Micheal Jacson ile tanıştırmaya götürdüm. Dünya starları Türkiye'yi kabul etsin istesin. Hayatım boyunca hepsine Türkiye'yi, nasıl bir yer olduğunu anlatmakla geçti. Herkesi ilk getirmek istedim, bunu yaptım. Adrenalin ayakta tuttu beni. Ama sonra benim üzerimde çok laf dönmeye başlayınca nadasa çektim kendimi. Frank Sinatra yaşaydı da Türkiye'ye getirmek isterdim. Şimdi, bir tek Barbara Streisand kaldı. Onun getirmek istiyorum ama onun heyecan problemi var. Konserlere gelemiyor. Bakalım konuşuyoruz.

Habertürk