AIDS’in çaresi bulundu mu?

Birçok ülkede alternatif tıpta tedavi aracı olarak kullanılan arı zehrinin AIDS hastalığına yol açan HIV virüsüne karşı etkili olduğu ortaya çıktı.

AIDSin çaresi bulundu mu?
10 Mart 2013 Pazar 11:49 tarihinde eklendi, 1.689 kez okundu.

 

İlk kez 1981 yılında maymunlardan insanlara geçen ve o tarihten bu yana 40 milyon kişinin yakalandığı AIDS hastalığı için çok kritik bir çalışma yapıldı.

ABD’deki Washington Üniversitesi uzmanları tarafından gerçekleştirilen araştırmada, riski azaltan ‘sünnet’ dışında şimdiye kadar hiçbir önleyici tedbir bulunamayan hastalığın arılar sayesinde yenilebileceği ortaya kondu. Uzmanlar, arıların zehirinde bulunan melittin isimli maddenin vücudun sağlıklı hücrelerine zarar vermeden AIDS hastalığına sebep olan HIV virüsünü yok ettiğini tespit etti. Böylece HIV virüsüne karşı arı zehri bazlı bir jel üretilebilme olasılığı belirdi.
 
Uzmanlardan Joshua Hood, bunun tedavi yöntemi olmadığını ancak önleyici bir ilacın üretilmesine kapı aralayabileceğini belirterek, “Hastalığın kol gezdiği bölgelerde insanlar jel olarak üretilmesi planlanan bu ilacı cinsel ilişkiden önce sürdüklerinde HIV virüsünün vücuda girişini engellemiş olacaklar. Bunu umut ediyoruz” dedi.
 
Enjekte edilebilecek
 
HIV virüsünün vücutta AIDS hastalığına dönüşmek için bir süre kaldığına işaret eden uzmanlar, daha hastalığa dönüşmeden HIV virüsünün vücutta öldürülmesi için de arı zehirinden elde edilecek melittin maddesi yüklü nano-moleküllerin vücuda enjekte edilebileceğini, bunun da AIDS hastalığını daha ortaya çıkmadan yok etmek için bir yöntem olabileceğini belirtti. Çalışmayı yürüten bilim adamları arı zehiri bazlı bir jelin klinik deney çalışmalarının da çok yakında başlayacağını açıkladı.

Vatan Gazetesi