Akne Tedavisi

Fiziksel görüntüde rastlanan sıkıntılar nedeniyle insanların en çok sosyal yaşantısını etkileyen hastalıklar arasında yer alan hastalıklar cilt rahatsızlıklarıdır.

Akne Tedavisi
15 Kasım 2018 Perşembe 16:25 tarihinde eklendi, 1.878 kez okundu.

Fiziksel görüntüde rastlanan sıkıntılar nedeniyle insanların en çok sosyal yaşantısını etkileyen hastalıklar arasında yer alan hastalıklar cilt rahatsızlıklarıdır. Cilt hastalıkları kimi zaman bulaşıcı olsa da çoğunlukla bulaşıcı olmayan hastalıklardır. Özellikle sıkıntı ve stres ile sıkça karşı karşıya kalınan cilt hastalıklarında tedavi süreçleri oldukça önemlidir. Başlıca nedenleri arasında stres ve alınan besinler gelen cilt hastalıklarında bazı durumlarda hijyen ve temizlikte gelmektedir. Cilt hastalıklarında tedavi süreci oldukça önemlidir. Doğru ve eksiksiz uygulanan tedavi ile iyileşme süreci hızlanmakta ve tekrar olasılığı azalmaktadır. Cilt hastalıklarında zaman kaybetmeden cildiye ya da diğer bir deyiş ile dermatolog gözetiminde muayene olmak ve tedavi sürecine başlanmalıdır. Dermatolog gözetiminde gerçekleştirilen tedavi sonucunda kişilerde gözlenen hastalıklar büyük çoğunluk ile iyileşmekte ve tekrar olasılıkları oldukça azalmaktadır. Cilt hastalıkları arasında bireylerde gözlenen birçok farklı tür bulunmaktadır. Özellikle kol, dirsek, bacak, ayak, yüz, kafa gibi vücudun farklı bölgelerinde rastlanan cilt hastalıkları kişilere sosyal yaşantıda sıkıntılar yaratmaktadır. Başlıca cilt hastalıkları arasında,
 

  • Ürtiker (Kurdeşen)
  • Egzama
  • Kepek
  • Sedef
  • Mantar
  • Saç Dökülmesi
  • Akne
  • Sivilce
     

Gibi hastalıklar yer almaktadır. Cilt hastalıklarında ülke genelinde hemen hemen her hastanede cildiye birimi yer almaktadır. Başta İstanbulda en iyi cilt doktoru olmak üzere büyük şehirler ve diğer tüm şehirlerimizde birden fazla dermatolog tedavi hizmeti sunmaktadır. Cilt hastalıklarında hemen her bireyde rastlanan türler arasında akne sorunları gelmektedir. Akne yağlı cilt ve tıkanmış gözenekler ile bireylerin yüzlerinde gözlenen bir cilt hastalığıdır. Akne sorunları bireylerde sıkıntılı ve yorucu bir tedavi süreci yaratmaktadır. Akne tedavisi İstanbul ve birçok farklı ilimizde doktor gözetiminde kolayca sağlanabilen bir yöntemdir. Tedavi süreci boyunca doktorun söylemiş olduğu hususları uygulamak ve ilaç tedavisini doğru yapmak hastalıktan kurtulmayı sağlamaktadır. Akne tedavisinde en önemli nokta yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve cildin temizlenerek gözeneklerin açılmasını sağlamaktır. Akneler genellikle blu çağındaki gençlerde gözlenmekte ve kızarıklar ve iltihaplı şişlikler şeklinde gözlenmektedir. Bunların sıkılması ciltte yaralar yaratabileceği gibi hasta bölgeden çıkan iltihabın diğer gözeneklere bulaşarak yeni aknelerin oluşmasına neden olmaktadır.