'AKP Twitter kararına boyun eğdi'

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'deki seçimlerde hile yapıldığı iddiaları giderek artarken Twitter yasağının kaldırıldığını yazdı.

AKP Twitter kararına boyun eğdi
04 Nisan 2014 Cuma 14:03 tarihinde eklendi.
Seçimlerde hile suçlamalarının Twitter yasağı ile birlikte ülkedeki siyaset ve derinleşen endişelerin altını çizdiğine vurgu yapan Financial Times, AKP'nin yerel seçim başarısından dört gün sonra Anayasa Mahkemesi'nin Twitter yasağının kalkması yönündeki kararını uygulamak zorunda kaldığı yazdı.
 
Seçimin ardından oyların sayımı sırasında çok sayıda hile yapıldığı yönünde iddiaların yapıldığını aktaran gazete, seçimlerin genel olarak Erdoğan'ın başarısı olarak görünse de AK Parti'nin ulusal olarak yüzde 44 oy aldığını ve bunun son yıllardaki en kaotik durumlardan biri olduğuna dikkat çekti. Gazete, seçim sonuçlarının devlet kontrolündeki Anadolu Ajansı ile Fethullah Gülen ile bağlantısı olan Cihan Haber Ajansı'nda ilk aşamada farklı sonuçları yayınlandığını yazdı.
 
Financial Times, son yayınlanan analizlere göre İslami kökenli AK Parti'nin oylarında 2011 yılındaki genel seçimlere göre neredeyse 2 milyon bir düşüş olduğunu CHP'nin ise oylarında bir değişme olmazken daha küçük milliyetçi ve dinci partilerin büyük artışlar yaşandığını aktardı.
 
Twitter yasağı ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararını yaklaşık 24 saat tereddüt ettikten sonra kaldırdığına dikkat çeken Financial Times, Başbakan'ın seçim öncesindeki konuşmalarının birinde Twitter'ın 'kökünü kurutma' sözü verdiğini hatırlattı.
 
Yolsuzluk suçlamaları ile ilgili ses kayıtlarının sızdırılmasıyla ilgili olarak hükümetin montaj olduğu açıklamasına yer veren gazete, bu sızıntıların şimdilik durdurulduğunu ancak Erdoğan'ın Gülen Hareketi'ne karşı sıkı tedbirler alması durumunda daha fazlasının yayınlanabileceğini ileri sürdü.

DHA