Alman Cumhurbaşkanı'na gazetecilerden tepki

Almanya'daki gazeteci cemiyetleri, hakkında haber yapılmaması için Bild gazetesi genel yayın yönetmeni Kai Diekmann'ı arayan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'a tepki gösterdi.

Alman Cumhurbaşkanına gazetecilerden tepki
03 Ocak 2012 Salı 14:49 tarihinde eklendi.

Almanya'daki gazeteci cemiyetleri, hakkında haber yapılmaması için Bild gazetesi genel yayın yönetmeni Kai Diekmann'ı arayan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'a tepki gösterdi.
    
Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde işadamı Egon Geerkens'in eşi Edith Geerkens'ten 500 bin avro kredi aldığını eyalet meclisinde söylemediği ve tatillerini işadamlarının villalarında geçirdiği için baskı altına giren ve bu haberin yayımlanmasını engellemeye çalışan Wulff'a gazeteciler derneklerinden tepki geldi.
    
Alman Gazeteciler Birliği (Deutscher Journalistenverband) Başkanı Michael Konken, ünlülerin, eleştirel haberlere basın özgürlüğünün bir parçası olarak katlanmaları gerektiğini belirterek, bunu devletin başında bulunan kişinin en iyi bilmesi gerektiğini ifade etti.
    
Alman Basın Konseyi (Deutsche Presserat) ve Deutsche Journalisten Union adlı gazeteciler birliği de Wulff'un tutumunu eleştirdi.
    
Süddeutsche Zeitung ve Frankfurter Allgeimeine gazeteleri, dün yayımladıkları haberlerde, Cumhurbaşkanı Wulff'un Bild gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann'ı arayarak kendisi hakkında çıkan haberlerin yayımlanmasını engellemek istediğini yazmıştı.
    
Bild gazetesi de yayımladığı açıklamada, Wulff'un Diekmann'a telefonla ulaşmaya çalıştığı, ancak Diekmann'ın iş seyahatinde olduğu için ulaşamadığı belirtilerek, Wulff'un telesekretere bıraktığı uzun bir mesajda ev kredisi konusunda yapılan araştırmalara kızdığı ve yasal işlem başlatmakla tehdit ettiği ifade edildi.
    
Wulff'un haberin yayınlanmasından iki gün sonra yeniden Diekmann ile konuştuğu ve telesekretere bıraktığı mesajdan dolayı özür dilediği kaydedildi.