Almanya Müslümanlarından bayram önerisi

Almanya’da Hıristiyanlar Paskalya tatiline girmeye hazırlanırken, tatil öncesi WAZ Medya Grubu’na bir röportaj veren Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, Müslamanların kutsal günlerinde de tatil istedi.

28 Mart 2013 Perşembe 23:42 tarihinde eklendi.

 

Mazyek, bir gün Ramazan Bayramı’nda, bir gün de Kurban Bayramı’nda olmak üzere ülkedeki Müslümanlara resmi tatil istedi. Hükümetin konuyla ilgili adım atmasını bekleyen Mazyek, ”Bu konuda olumlu bir gelişme yaşanırsa uyum adına önemli bir gelişme yaşınmış olur.” şeklinde konuştu.
 
CDU TEPKİ GÖSTERDİ, SPD DESTEK VERDİ
 
Talebin basına yansımasından sonra Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi CDU’nun İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach, tepki gösterdi. "Bunun için herhangi bir gereklilik yoktur.” diyen Bosbach, Almanya’nın Hıristiyan kültürüne göre, dini ve resmi bayramlarını belirleyeceğini kaydetti.
 
Ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti SPD ise, ”Müslüman ve Yahudilerin dini bayramlarının resmi bayram statüsüne alınmasının bu toplumlara yönelik iyi bir işaret olacağını” açıkladı.
 
SPD Federal Meclis Grubu Kilise ve Dini Mezhepler Sorumlusu Kerstin Griese, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, Mazyek’in talebine destek verdi. Ancak toplamda resmi tatillerin sayısının artırılmasına karşı çıktığını da ifade etti. Griese, ”Müslümanlar ve Yahudiler, Hıristiyanların resmi bayramlarında çalışıyorlar. Tam tersi de Alman meslektaşları için geçerli olmalı.” şeklinde konuştu.

CİHAN