Almanya'da fırtına: 8 ölü

Kuzey ve Batı Avrupa’da etkili olan fırtına sebebiyle, Almanya’da 8, Avrupa genelinde ise en az 14 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında iki Türk vatandaşının da bulunduğu öğrenildi.

29 Ekim 2013 Salı 19:40 tarihinde eklendi, 1.700 kez okundu.


Hızı saatte 170 kilometreye kadar çıkan kasırgadan dolayı Almanya’nın Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya ve Schleswig Holstein eyaletlerinde hayatını kaybedenler oldu.

Kuzey bölgelerinde birçok tren, gemi ve uçak seferi iptal edildi.

ESSEN’DE İKİ TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

İki Türk’ün ölümüne yol açan fırtına ise Essen’de yaşandı. Otomobilinin üzerine ağaç devrilen Osman Altan (39) ile yeğeni Erva Altan (12) hayatını kaybederken, çocukları Eren Altan (7) ile Aynisa Altan (10) yaralandı.

Gelsenkirchen’de yine bir araçta yol alan iki kişi ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Aşağı Saksonya, Schleswig Holstein eyaletlerinde de aracın üzerine düşen ağaç ve duvar devrilmesi sebebiyle üç kişi öldü.

HAMBURG’DA OLAĞANÜSTÜ HAL

Hamburg’da ise itfaiye olağanüstü hal ilan etti. Kasırganın sebep olduğu olaylar henüz itfaiyenin gücünü aşmasa da, karşılaşılan manzaranın beklenenden daha kötü olduğu açıklandı.

İtfaiyeden yapılan açıklamada şehirdeki hızlı tren, gemi ve uçak seferlerinin tamamen durdurulduğu bildirildi. Şehirde rüzgarın hızı saatte 140 kilometre olarak ölçüldü.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kasırga nedeniyle Schleswig-Holstein eyaletinin Flensburg ve Nordfriesland bölgesinde okullar tatil edildi.

Flensburg Üniversitesi’nde de hiçbir program yapılmadı. Göttingen Üniversitesi de kasırgadan büyük zarar gördü.

Almanya’da birçok kentte çok sayıda evin çatı uçtu, araçların üzerine ağaç düştü. Kasırgadan dolayı yıkılan ağaçlar elektrik tellerine de büyük zarar verdi.

AVRUPA’DA YÜZ BİNLERCE EV ELEKTRİKSİZ KALDI

Fransa, İngiltere ve Benelüks ülkelerinde de etkili olan kasırga nedeniyle Fransa ve İngiltere’de yüz binlerce haneye elektrik verilemedi. Bu ülkelerde kaydedilen can kaybı ise İngiltere 4, Danimarka’da 2, Hollanda ve Fransa’da birer kişi olarak bildirildi.

Fransa’nın güneybatısında yer alan Belle-Île adasında dalgaya kapılan bir kadın için ise arama çalışmaları başlatıldı.

Kasırga sebebiyle Fransa Calais limanı-İngiltere Dover limanı arası yapılan feribot seferleri tamamen dururken, Manş Tüneli’nden Londra-Paris seferi yapan Eurostar hızlı treninde de gecikmeler oldu. Cap Gris Nez de ise 65 bin konut elektriksiz kaldı.

Uzmanlar kasırganın etkisiyle hava ve ulaşımda yaşanacak değişiklikleri takip etmek için sosyal medyanın takip edilmesi çağrısında bulundu.


CİHAN