Amerika'yı karıştıran görüntü

ABD’de finansın kalbinin attığı Wall Street’te başlayan ve tüm ülkeye yayılan “işgal” hareketinde üniversiteli öğrencilerin yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkan polislerin görüntüsü tartışma yarattı.

Amerikayı karıştıran görüntü
21 Kasım 2011 Pazartesi 08:18 tarihinde eklendi.

 

California eyaletinde bulunan California Davis Üniversitesi öğrencileri işgal hareketine destek vermek için okul kampüsünde gösteri düzenlemeye başladılar.

Protesto kapsamında kampüste yerin ortasına oturan öğrencilere müdahale etmek için okulda görevli polisler olay yerine geldi. Öğrencilere gösterinin sonlandırılmasını söyleyen polis, öğrenciler protestolarına devam edince yerde oturan öğrencilerin karşısına geçerek, yüzlerine biber gazı sıkmaya başladı. O sırada olay yerinde bulunan öğrenciler polis aleyhine sloganlar atarken, bazıları da olay anını görünjtüledi. Görüntülerin internette yayılmasıyla birlikte ülke karıştı.
 
Sorumlular bulunacak
Akademisyenler, rektörün istifasını isterken, rektör “öğrencilerin güvenliğini sağlamak için çalıştığını ama söz konusu görüntülerin sorumlularının kurulacak bir ekip tarafından araştırılacağını” dile getirdi. Adını vermek istemeyen bir polis yetkilisi müdahalenin normal olduğunu herhangi bir aşırılık bulunmadığını iddia etti. Ülkede son zamanlarda şiddetin dozajını artırdığı için eleştirilen polis, bu son görüntülerin ardından daha yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu.